Κυριακή 8 Ιουλίου 2012

NICO LAZARIDIS ΝΤΑΜΑ ΚΟΥΠΑ 2011


Nico lazaridi
Ντάμα κούπα 2011
Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Μακεδονία
Οίνος Λευκός Ξηρός

φωτο κειμενο Ιωαννα Υποδηματοπούλου
Μια γυναίκα όλα τα μπορεί. Από το να διοικεί μέχρι να χορεύει. Και αν αναρωτιέστε τι σχέση έχει αυτό που λέω, με το κρασί, να σας πω ότι θα σας συστήσω μια γυναίκα που χορεύει, άρα ντάμα, και μάλιστα παθιασμένα χορεύει, για αυτό και έχει το σήμα της κούπας, όπως στη τράπουλα.
  Ακολουθώντας τα βήματα του οινοποιού, δημιουργήθηκε αυτή η λευκή, παθιασμένη, αρωματική θεά. Το αποτέλεσμα του χορού μαζί του, είναι να μπαίνει στο μπουκάλι η ένωση από Sauvignon Blanc, Ασύρτικο, και Μοσχάτο Αλεξανδρείας. Ο τόπος που την γέννησε, βρίσκετε στην ανατολική Μακεδονία, και μεγάλωσε με γραμμική μορφή στον αμπελώνα, βλέποντας τον ήλιο με ελαφριά κλίση στο έδαφος.
 Ο επόμενος χορός είναι αυτός της οινοποίησης. Φεύγει από τον αμπελώνα, και τρέχει να τον ξεκινήσει , κατά τα τέλη Σεπτέμβρη, ώστε να διαμορφωθεί με την κλασσική λευκή οινοποίηση σε χαμηλή θερμοκρασία. Όταν την πάρετε στο τραπέζι σας, και της ζητήσετε να σας συνοδέψει σε ζυμαρικά, θαλασσινά και καθημερινά πιάτα, αφήστε την να ρέει σε ένα ποτήρι τύπου Chardonnay.
 Ακούστε με… τότε θα σας αποκαλυφθεί μια διάφανη Ντάμα, με χρυσοκίτρινε ανταύγειες, όπως αυτές στα μαλλιά της γυναίκας πους σας συνοδεύει, ήρεμη για να χαραχτεί στον νου σας, δροσερή στους 8-10 °C για να την ξανά ζητήσεις, με λεπτά δάκρυα στο τοίχωμα του ποτηριού, και με μια μύτη έτοιμη να σε αιχμαλωτίσει με τα αρώματα λουλουδιών, και λευκών φρούτων. Η ανάμνηση της χάνετε μόνο αν δεν την έχεις βάλει στην κάβα σου, και η αίσθηση της ξεχνιέται μόνο αν την αφήσεις να περάσει από την γεύση σου, χωρίς να την προσέξεις.
  Για να μην τελειώσει ο γευστικός χορός, για όσους μένουν στην Θεσσαλονίκη θα την βρείτε στην κάβα Drink and Pleasure  με 6 ευρώ και έχει αλκοολικό τίτλο 12,5%.
Καλές οινικές απολαύσεις!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ο καθενας μας είναι σκηνοθέτης αυτου του άρθρου. δωσε την εικόνα σου με λέξεις