Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

ΚΤΗΜΑ ΤΕΧΝΗ ΟΙΝΟΥ ΤΕΧΝΗ ΑΛΥΠΙΑΣ 2008




ΦΩΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΙΩΑΝΝΑ ΥΠΟΔΗΜΑΤΟΠΟΥΛΟΥ

ΚΤΗΜΑ ΤΕΧΝΗ ΟΙΝΟΥ
«ΤΕΧΝΗ ΑΛΥΠΙΑΣ»
ΡΟΖΕ ΤΟΠΙΚΟΣ ΟΙΝΟΣ 2008
...
Η Μακεδονία φημίζεται για τα καλά κρασιά της. Ένας από τους νομούς που αξίζει να είναι υπερήφανη είναι η Δράμα. Εκεί θα θαυμάσουμε το οινοποιείο Τέχνη Οίνου, και θα δοκιμάσουμε το ροζέ του «Τέχνη Αλυπίας». Το κτήμα βρίσκετε απέναντι από το Παγγαίο Όρος, είναι «παιδί» των Γιάννη Παπαδόπουλου και Γιάννη Καλαιτζίδη. Έχει 260 στρέμματα, επικλινή με νότιο προσανατολισμό και σε αμμοαργιλοπηλώδη εδάφη.
Το οινοποιείο έχει ιδιαίτερο μακρόστενο κτίσμα και στην κάβα του φυλάει στα δρύινα βαρέλια του, τα πλούσια ερυθρά του. Με παραγωγή που φτάνει τις 250.000, θα δοκιμάσουμε το ροζέ του, που από το 2000 έως το 2012 έχει πάρει 16 βραβεία σε Ελλάδα, Αγγλία και Γαλλία.
Πιστεύω ότι αξίζει να βρούμε ένα ποτήρι τύπου «Bordeaux» για να δούμε πως μέσα σ’ ένα ροζέ, χώρεσαν 5 ποικιλίες. Αν είστε περίεργοι, να δείτε τι αποτέλεσμα δίνουν μαζί, το Cabernet Sauvignon, Merlot, Sangiovese, Nebbiolo, Syrah, να σας πω ότι ο καθένας θα βρει κάτι το διαφορετικό. Σε γενικές γραμμές όμως θα δείτε ένα τριανταφυλλί χρώμα να ρέει στο ποτήρι σας, με έντονες ανταύγειες, έντονη μύτη, αρκετά διάφανο με μικρά δάκρυα στα τοιχώματα, είναι καλοκαιρινό γιατί στα αρώματά του κυριαρχούν η φράουλα, τα βατόμουρα, και τα λουλούδια. Φινετσάτο, απλό, ήρεμο, αρωματικό, και αρκετά ταξιδιάρικο κρασί.
Συνοδεύει το καθημερινό τραπέζι σας όταν έχετε κρέατα και πίτες. Σπιτικά ζυμαρικά τα κάνει να φαίνονται ιδιαίτερα. Αλλά και από μόνο του είναι μια ευχάριστη πρόταση.
Καλές οινικές απολαύσεις!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ο καθενας μας είναι σκηνοθέτης αυτου του άρθρου. δωσε την εικόνα σου με λέξεις