Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ


Προσωπικά θέλω να πως σαν Ιωάννα ένα μπράβο στους ανθρώπους που καταλαβαίνουν τα μαθηματικά. Είναι χρήσιμοι σε όλους εμάς που δεν τα αγαπάμε.

Το ξέρω πως όλη μας η ζωή έχει μέσα νούμερα και στατιστικά. Από την μουσική που αγαπάμε όλοι μέχρι την αστρονομία που απλά μας μαγεύει, έχει μέσα μαθηματικά.

Οι Έλληνες, για άλλη μια φορά, έδειξαν ότι δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τους άλλους ευρωπαίους, και κέρδισαν σε μαθηματικό διαγωνισμό στην Αργεντινή.

Όπου και αν είσαι καλός το κάνεις με μεράκι και κέφι. Αν τα καταλάβεις τα μαθηματικά έχουν μαγεία. Αλήθεια. Και το λέω εγώ που δεν το κατέχω το άθλημα. Όμως όταν στην σχολή καταλάβαινα κάτι, πετούσα.

Στην Θεσσαλονίκη μας όμως ανακάλυψα, μια γωνιά πολύ ωραία για όσους τα αγαπάνε, τα θέλουν, ή για όσους θέλουν να κάνουν ένα διαφορετικό δώρο σε όσους αγαπάνε τα μαθηματικά και την στρατηγική.  Στην οδό Διαλέττη 27, βρήκα ένα μαγαζί που λέγεται μαθηματική βιβλιοθήκη. Ναι οκ σε πολλούς μπορεί να μην αρέσει, αλλά σκεφτείτε και αυτούς που τα αγαπάνε είπαμε. Εκεί θα βρείτε περιοδικά και βιβλία, για να εξασκήσουν την ικανότητα τους από 4 ευρώ έως 10 το πιο ακριβό περιοδικό. Βιβλία εκπαίδευσης, και βιβλία που είναι σαν βοήθημα για αυτό το θέμα, ώστε να λύνουν ασκήσεις.

  Το πιο διασκεδαστικό κομμάτι όμως, είναι τα πολυβραβευμένα παγκοσμίως παιχνίδια, που είναι σπαζοκεφαλιές και παιχνίδια στρατηγικής, για όλες τις ηλικίες. Μεταλλικά, ξύλινα, πλαστικά, τρισδιάστατα, κοκάλινα, ασπρόμαυρα, πολύχρωμα, μικρά, μεγάλα, όλα είναι πολύ έξυπνα σχεδιασμένα.

  Αν σας κίνησα την περιέργεια, μπορείτε να μπείτε στην ιστοσελίδα www.vafeiadisbooks.gr ή να στείλετε e-mail info@vafeiadisbooks.gr και να πάτε από κοντά μια βόλτα για να καταλάβαιτε τι εννοώ.

1 σχόλιο:

  1. Πραγματικά μπράβο... Δεν μπορώ να τα χωνέψω τα μαθηματικά η αλήθεια είναι... Ευτυχώς δεν είναι όλοι σαςν εμένα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ο καθενας μας είναι σκηνοθέτης αυτου του άρθρου. δωσε την εικόνα σου με λέξεις