Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

ΚΤΗΜΑ ΖΑΝΔΕ ΕΥΑρεστον

Το να συνεχίζεις στις μέρες μας την οικογενειακή παράδοση σε οποιαδήποτε δουλειά, σε μερικούς θα φανεί ρομαντικό και σε άλλους σκέτη τρέλα.
Κόντρα σε όλους, ο Γιάννης Ζανδές, ένωσε την τρέλα και τον ρομαντισμό, και τα κλείνει σε κάθε φιάλη που σφραγίζει. Σ’ αυτό το αποτέλεσμα, βοηθά και η λίμνη του Πολυφύτου, όπου είναι η επέκταση των στρεμμάτων, αλλά και το απλό οινοποιείο, που κρύβει όμως σύνθετα οινικά μυστικά.
Στην αγορά με το όνομα Ζανδέ κυκλοφορούν 4 ετικέτες, όλες τους βιολογικής καλλιέργειας, με διακρίσεις στον Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου Θεσσαλονίκης.
Γευστική στάση θα κάνουμε σε μια γυναίκα που σαγηνεύει από την αρχαιότητα με το όνομα ΕΥΑ, που φυσικά είναι πάντα αρεστή. Δοκιμάζουμε το ΕΥΑρεστον, όπου είναι αφιερωμένο στην κόρη του Γιάννη Ζανδέ, ένα λευκό Τοπικό Οίνο Κοζάνης. Μια Μαλαγουζιά η οποία μπορεί να γίνει aperitif ή να συνοδεύσει φρούτα και κίτρινα τυριά. Με χρώμα χρυσοκίτρινο, με χρυσαφιές ανταύγειες, αρκετά διαυγές, αξίζει που κλείστηκε στο μπουκάλι των 750 ml με 13 % vol αφήνοντας στο ποτήρι σχετικά μεγάλα δάκρυα, αρκετά αρωματικό με τα εσπεριδοειδή και τα λευκόσαρκα φρούτα να σε πλημμυρίζουν τον ουρανίσκο. Αρκετά φινετσάτο, ισορροπημένο, με σχετικά μεγάλη επίγευση.
Συνοδεύει θαλασσινά, ζυμαρικά και εξωτικά πιάτα, στους 8-10 °C. Μπορεί να διατηρηθεί κάτω από κατάλληλες συνθήκες έως και 3 χρόνια.
Για όσους μένουν Θεσσαλονίκη μπορούν να το βρουν στην κάβα Ισημερινός στα 8 €.

Καλές οινικές απολαύσεις!!!

φωτο κειμενο ιωαννα υποδηματοπουλου

2 σχόλια:

  1. Καλημέρα. Επειδή είσαι ένα πρόσωπο που εκτιμώ, και σέβομαι, θα ήθελα να ζητήσω μία μικρή, χάρη: αν γίνεται που και που, να στέλνεις μια μικρή προσευχή, η κοπέλα, εδώ στην Αθήνα, που αγαπώ αληθινά, να ξαναγυρίσει σ' εμένα. Ευχαριστώ για την ανθρώπινη επικοινωνία. Γεράσιμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ο καθενας μας είναι σκηνοθέτης αυτου του άρθρου. δωσε την εικόνα σου με λέξεις