Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

EMPHASIS CHARDONNAY 2010



ΚΕΙΜΕΝΟ ΦΩΤΟ ΙΩΑΝΝΑ ΥΠΟΔΗΜΑΤΟΠΟΥΛΟΥ

ΚΤΗΜΑ ΠΑΥΛΙΔΗΣ
EMPHASIS 2010
CHARDONNAY
...
ΠΓΕ ΔΡΑΜΑΣ ΑΛΚΟΟΛ 14%
Αυτό το κτήμα κατάφερε να με κάνει να έχω THEMA με τα κρασιά του. Σε κάθε νέα παραγωγή του δίνει EMPHASI στην ποιότητα και την ομορφιά. Πώς να τα ξεχωρίσεις;
Έμεινα να θαυμάζω στο ποτήρι μου, τύπου Chardonnay, το έντονο χρυσό χρώμα του. Πώς να αντισταθείς σε έναν χρυσό άγγελο, με πρασινωπές ανταύγειες; Πήρα το πρώτο λεπτό του άρωμα, και το άφησα να με μαγέψει. Μετά από 15 λεπτά μου χάρισε την διαύγειά του, για να δικαιολογήσει το άρωμά του. Σκόρπισε τα αρώματά των ξηρών καρπών, που έκρυβε μέσα του.
Άνοιξε τα ντελικάτα λουλούδια του, και η ευωδιά τους μπερδεύτηκε με το άρωμα του πράσινου μήλου, του ζουμερού ροδάκινου, με το μέλι που απλώνετε στη γλώσσα σου, μαζί με την κρυφή υπόνοια βουτύρου.
Ένα κρασί που δεν το ξεχνάς για την γλυκύτητα που σου βγάζει αν και έχει αυξημένη οξύτητα κάποιες φορές. Όχι όμως τόση ώστε να σου χαλάσει την πρώτη εντύπωση που σου δημιούργησε. Είναι διαβολικά νόστιμο, με μια πληρότητα στο στόμα και μακριά δυνατή επίγευση. Κάτι απόλυτα δικαιολογημένο, αν σκεφτούμε ότι έμεινε 6 μήνες σε βαρέλι.
Ζητάει παρέα και μπορείτε να του προσφέρετε αν το έχετε στους 8-10 βαθμούς ένα δροσερό πεπόνι, ζυμαρικά με έντονες σάλτσες και δυνατά τυριά.
Αν το ψάχνεις και μένεις στην Θεσσαλονίκη μπορείς να το βρεις στην Κάβα Αίολος με 13,50
Καλές οινικές απολαύσεις!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ο καθενας μας είναι σκηνοθέτης αυτου του άρθρου. δωσε την εικόνα σου με λέξεις