Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

ΚΤΗΜΑ ΣΙΓΑΛΑ ΑΠΗΛΙΩΤΗΣ MEZZO


φωτό κείμενο ιωάννα υποδηματοπούλου

ΚΤΗΜΑ ΣΙΓΑΛΑ ΑΠΗΛΙΩΤΗΣ MEZZO

Η Σαντορίνη, έχει χαρακτηριστεί, ως ένας από τους προορισμούς που πρέπει να πας έστω και μια φορά. Το μαγευτικό τοπίο, η ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του, τα φαγητά και τα προϊόντα του, είναι κάτι που δεν πρέπει να χάσεις.
...
Και μιας και το τραπέζι στρώθηκε, η θέα χαρίζετε απλόχερα από το Θεό, εγώ θα σταθώ, σε ένα σημείο αυτού του τόπου, που λέγεται Κτήμα Σιγάλα, που αρκετά χρόνια τώρα, βγάζει υψηλής ποιότητας κρασιά ΟΠΑΠ.
Το κτήμα, με βάση του την παράδοση, την τεχνογνωσία, και την έρευνα, παράγουν 7 ετικέτες, μα εμείς θα γευτούμε μια, με το όνομα Σιγάλας Απηλιώτης mezzo . παράγεται από κλήματα ηλικίας 50 ετών και έχει ποικιλιακή σύνθεση 100% Μανδηλαριά . μια ποικιλία που την χρησιμοποιούν στην Πάρο, Κρήτη, Δωδεκάνησα, Μακεδονία και είναι τόσο έντονο το χρώμα της, που όπου «πέσει» βάφει.
Από το 2008, το κρασί αυτό, χαρακτηρίζεται ως «Τοπικός Οίνος Κυκλάδων» και μιλάμε για έναν οίνο τύπου ερυθρό, φυσικώς γλυκύς. Βρείτε ένα ποτήρι τύπου «spirit», και γεμίστε το, για να δείτε το βαθύ κόκκινο χρώμα του, να πέφτει στο κρύσταλλο. Ένα άρωμα να σας τραβά, με την γλυκιά ευωδία του. Ισορροπημένο, γλυκό όσο πρέπει, με μια μακρά και σύνθετη επίγευση, και μια σοκολάτα, να κρύβεται μέσα του.
Για να παραχθεί αυτή η πανδαισία, τα σταφύλια αφού λιαστούν για 10-12 μέρες, μετά οινοποιούνται. Τα κρασιά ωριμάζουν, και παλαιώνουν σε γαλλικά δρύινα βαρέλια, για τουλάχιστον 24 μήνες. Μπορεί να παλαιωθεί χωρίς χρονικό περιορισμό. Μπορεί να σερβιριστεί στους 10 βαθμούς, με φρούτα, γλυκά, και έντονα τυριά.
Για όσους μένουν στην Θεσσαλονίκη θα το βρουν στα 14 ευρώ, στην κάβα Σείριος.
Ένας διάσημος γευσιγνώστης, ο Robert Parker για την εσοδεία 2004, το βαθμολόγησε με 90/100. Εσείς; Πόσο θα του δώσετε;
Καλές οινικές απολαύσεις
!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ο καθενας μας είναι σκηνοθέτης αυτου του άρθρου. δωσε την εικόνα σου με λέξεις