Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

ΚΤΗΜΑ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ CHARDONNAY 2010




κειμενο ΙΩΑΝΝΑ ΥΠΟΔΗΜΑΤΟΠΟΥΛΟΥ

ΚΤΗΜΑ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ
CHARDONNAY 2010
CHARDONNAY
... Τ.Ο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 13,5% vol

Τα αδέρφια Θανάσης Αρβανιτίδης και Γιώργος, το 1999, αποφάσισαν να φυτέψουν 3 στρέμματα chardonnay πειραματικά. Το 2001, συστάθηκε η «Οινοποιεία Αρβανιτίδη» και με την συνεργασία της, μαζί με την οινολόγο Μαρία Νέτσικα , από το 2002, ξεκίνησαν την παραγωγή βιολογικών κρασιών.
Από το 2010, μετονομάστηκαν σε Κτήμα Αρβανιτίδη, συνεχίζοντας μέχρι σήμερα την καλή δουλειά. Στον Ασκό Θεσσαλονίκης, δουλεύουν στα 60 στρέμματα ιδιόκτητου αμπελώνα και σε υψόμετρο 550 μέτρων, παράγοντας κάθε φορά μια νέα επιτυχία. Με παραγωγή που φτάνει τις 100.000 ετησίως, και με επιθυμία να παραμείνουν στο ίδιο επίπεδο.
Μια από τις τόσες φιάλες, ήρθε για δοκιμή στο σπίτι μου, και το αποτέλεσμα στο ποτήρι τύπου Chardonnay ήταν πολύ καλό. Ένας αρκετά διαυγής λευκός οίνος, με πρασινωπές ανταύγειες, έπεσε στο ποτήρι μου, και γέμισε τον τόπο με αρώματα εσπεριδοειδών και λευκόσαρκων φρούτων, που βρίσκονταν στην μύτη του κρασιού. Οι 2 μήνες που παρέμεινε στο βαρέλι του έδωσαν την λιπαρότητα που ξεχωρίζει και οι 6 μήνες στην δεξαμενή μια δυνατή οξύτητα. Είναι ένα καλό κρασί, που έχει επίγευση σύντομη αλλά γλυκιά.
Στους 10 βαθμούς, συνοδεύει σολομό, ζυμαρικά και άσπρα κρέατα. Αν μένετε στην Θεσσαλονίκη μπορείτε αν το βρείτε στις κάβες Μέθη, wine- house, οινοτόπι καπνοτόπι με 13 ευρώ.
Καλές οινικές απολαύσεις!!!

2 σχόλια:

  1. Τα αδέλφια Θανάσης και Γιώργος σε ευχαριστούν πολύ πολύ για τα όμορφα σου λόγια.

    Η αγάπη που φέρει αυτό το κρασί μέσα του νομίζω ότι συμβάλει στο τελικό αποτέλεσμα.

    Και σαν ανταπόδωση σου στέλνω το παρακάτω σύνδεσμο για να δεις τι περνάω με τον αγαπημένο αδελφό μου...
    http://ab-see.blogspot.gr/2009/01/brothers-in-arms.html

    Να έχεις ένα υπέροχο σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αγαπητε γιωργο χαρηκα που ηρθες στο σπιτι μου να εισια καλα πως με βρηκες; πολλα πραγματα κανεις μαζι τους τι ειστε συνεργατες; σε ευχαριστω για τα καλα σου λογια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ο καθενας μας είναι σκηνοθέτης αυτου του άρθρου. δωσε την εικόνα σου με λέξεις