Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

ΜΑΥΡΟ ΠΡΟΒΑΤΟ bY NICO LAZARIDI


« Μαύρο πρόβατο» by Nico Lazaridi

Κείμενο Ιωάννα Υποδηματοπούλου.

Σε κάθε οικογένεια, είτε φανερά, είτε κρυφά, υπάρχουν άνθρωποι που τους χαρακτηρίζεις ως «μαύρο πρόβατο». Ίσως γιατί, δεν κάνουν ότι ακριβώς υπαγορεύουν οι νόμοι των πρέπει των άλλων. Θα έκανα τα πάντα, οι «σωστοί» για να τους βγάλουν από την οικογένεια τους.
...Σαν καλός ποιμήν, υπάρχει ένας αρχηγός κάπου στους πρόποδες του Παγγαίου Όρους, που μαζεύει στην πραγματικότητα άσπρα «πρόβατα» σε μορφή σταφυλιών. Ο Nicos Lazaridis , δέχτηκε στην οινική του οικογένεια, ότι οι άλλοι ονόμαζα «μαύρα πρόβατα». Κράτησε την ονομασία αυτή και την έκανε ετικέτα, όχι για να διώξει τους καταναλωτές, αλλά για να τους πείσει, ότι όλα είναι θέμα, εσωτερικής τοποθέτησης.
Σήμερα δοκιμάζουμε το «μαύρο πρόβατο», με λευκή αμφίεση. Μιλάμε για ένα λευκό ξηρό οίνο, Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης Μακεδονίας με 13% αλκοολικό τίτλο. Παράγεται από το ζευγάρωμα των ποικιλιών Semillon & Sauvignon Blanc. Αυτά τα «πρόβατα» έχουν την τύχη να «βοσκήσουν» σε γραμμικούς αμπελώνες, όπου εκτίνονται σε μέσης σύστασης εδάφη, και ο καλός τρυγητής τα συλλέγει τέλος Αυγούστου. Για να βγει το αποτέλεσμα, ακολουθεί τη μέθοδο της κρυοεκχύλισης με ζύμωση σε χαμηλές θερμοκρασίες και ωρίμανση με batonnage για 3 μήνες.
Αν όλα αυτά, δεν τα καταλαβαίνετε, να σας πω ότι στο ποτήρι σας τύπου «ντάλια» θα σας παρουσιαστεί, ένα λαμπερό ανοιχτό κίτρινο, με πρασινωπές ανταύγειες, αρκετά διαυγές, πολύ αρωματικό, όσο «ανοίγει» στο ποτήρι δίνει πλούσιο άρωμα εσπεριδοειδών. Δροσερό, ήρεμο, ευχάριστο, με σώμα, με δυνατή επίγευση που διαρκεί. Μπορείτε να φυλάξετε το «προβατάκι» σας έως και 3 χρόνια.
Θα σας χαρίσει την ομορφιά του στους 8-10 °C, και θα το χαρείτε με θαλασσινά, λευκά κρέατα, ζυμαρικά και σαλάτες. Για όσους μένουν στην Θεσσαλονίκη, μπορείτε να το βρείτε στην κάβα Drink and Pleasure στα 10 €.

Καλές οινικές απολαύσεις!!!

4 σχόλια:

  1. Eιχα καιρο να περασω απο εδω και επανορθωνω αφήνοντας ευχες για εναν καλο και ησυχο μηνα με τα λιγοτερα προβληματα.Να εισαι καλα.Μια χαρα η αναρτηση σου!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προσπαθώ να θυμηθώ που το είχα εντοπίσει τώρα πρόσφατα κιόλας αλλά δεν θυμάμαι. Θα το αναζητήσω όμως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΚΡΟΥΤΖ ΜΟΥ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙς ΝΑ ΠΑς ΣΕ ΟΛΟΥς ΕΧΕΙς ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΙΝΟ ΠΛΕΟΝ ΧΑΧΑ να εισαι καλα για τα ωραια σου λογια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. χιονισμενο μ κοριτσι θα ηθελα να σου πω οτι ειναι μια καλη επιλογη και νοστιμη και φτηνη συγκριτικα για τα μακαρονια και τα πουλερικα σου μακαρι να το δοκιμασεις να μ πεις την γνωμη σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ο καθενας μας είναι σκηνοθέτης αυτου του άρθρου. δωσε την εικόνα σου με λέξεις