Τρίτη 22 Μαΐου 2012

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΕΡΟΣ ΡΑΜΑΖΟΤΙ

O Eros Luciano Walter Ramazzotti γεννήθηκε στις 28 Οκτωβρίου 1963. Σήμερα τον γνωρίζουμε απλά ως Eros Ramazzotti. Ιταλός τραγουδιστής και δεν περιορίζεται εκεί. Γράφει και τραγούδια. Είναι διάσημος καλλιτέχνης στην Ιταλία και όχι μόνο εκεί αλλά και σε παγκόσμια εμβέλεια. Αυτό γίνεται φανερό και από τα ίδια του τα album, καθώς τα περισσότερα έχουν κυκλοφορήσει σε 2 γλώσσες(ιταλικά και αγγλικά).

Πριν ακόμα από το 1984, είχε ηχογραφήσει 11 album, τα οποία βρίσκονταν στα charts όχι μόνο της Ευρώπης αλλά και της Αμερικής. Ο Eros έχει πουλήσει πάνω από 40 εκατομμύρια δίσκους στα 25 χρόνια της καριέρας του. Έχει συνεργαστεί με πάρα πολλούς καλλιτέχνες, όπως για παράδειγμα, Cher, Tina Turner, Andrea Bocelli, Patsy Kensit, Anastacia, Joe Cocker, Luciano Pavarotti, Laura Pausini, και Ricky Martin.
Ήταν γιος πιανίστα, ο οποίος του έδωσε το όνομα του Έλληνα θεού,Έρωτα. Ξεκίνησε να ασχολείται με την κιθάρα στην ηλικία των 7. Από μικρός ονειρευόταν μία καριέρα στο τραγούδι. Ως έφηβος, έγραφε τραγούδια με τη βοήθεια του πατέρα του, Ροδόλφο.


Το 1981 πήρε μέρος σε ένα μουσικό διαγωνισμό, που ονομαζόταν Voci Nuove di Castrocaro, με το τραγούδι ΄΄Rock 80΄΄, το οποίο έγραψε και ο ίδιος του. Αν και δεν κέρδισε σε αυτό το διαγωνισμό, κατάφερε να ξεχωρίσει και να κερδίσει το πρώτο του συμβόλαιο, πράγμα που τον έκανε να μετακομίσει πολύ γρήγορα με τη μητέρα και τον αδερφό του στο Μιλάνο.
To πρώτο single του Eros Ramazzotti (Ad un amico), κυκλοφόρησε το 1982 και δεν είχε επιτυχία. Λίγο αργότερα ο Eros, συνάντησε το μέντορά του, Renato Brioschi, που τον βοήθησε να σκαρφαλώσει στην επιτυχία. Το 1984 πήρε μέρος στο φεστιβάλ του Σαν Ρέμο, όπου εκεί κέρδισε το βραβείο του πρωτοεμφανιζόμενου με το τραγούδι Terra promessa.

Το 1987 έκανε την πρώτη του τουρνέ, τραγουδώντας μπροστά σε χιλιάδες κόσμο, αφού είχε μόλις ολοκληρώσει το τρίτο του album, In certi momenti, το οποίο πούλησε περίπου 3 εκατομμύρια αντίτυπα.
Το πέμπτο του album, In ogni senso, κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 1990 και προσέλκυσε πάνω από 200 δημοσιογράφους, από ολόκληρο τον κόσμο, στην παρουσίαση του δίσκου που έγινε στη Βενετία.
Το καλοκαίρι του 1995, ο Eros πήρε μέρος στο Ευρωπαϊκό φεστιβάλ μαζί με τους, Rod Stewart, Elton John και Joe Cocker. To Δεκέμβριο του 1996, ήρθε στη ζωή το πρώτο του παιδί.
Τον Οκτώβριο του 1997 το album Eros-Greatest Hits, κυκλοφόρησε αφού είχαν προστεθεί δύο νέα τραγούδια, όπου ένα από αυτά ήταν η μεγάλη του επιτυχία, σε συνεργασία με την Tina Turner, Cose della vita.
Το 1999 o Eros, συνεργάστηκε με έναν από τους σπουδαιότερους Ιταλούς καλλιτέχνες, τον Andrea Bocelli. Aυτή τη φόρα, όμως για το δίσκο του Andrea Bocelli, Sogno, στο τραγούδι Nel Cuore Lei. Το album πούλησε περισσότερο από 10 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως, δίνοντας περισσότερη αναγνωρισιμότητα και επιτυχία στον Eros Ramazzotti.

Το Μάιο του 2003, παρουσίασε το νέο του δίσκο, που είχε τίτλο το νούμερο 9. Πολύ γρήγορα ανέβηκε στην πρώτη θέση των Ιταλικών charts. Περισσότερος από 3,5 εκατομμύρια κόσμος αγόρασε το δίσκο του.
Τον Οκτώβριο του 2005, το δέκατο album της καριέρας του(Calma Apparente), έκανε την εμφάνισή του, την ημέρα των γενεθλίων του και έγινε αμέσως πλατινένιο. Σε αυτό το album του ο Eros, συνεργάστηκε με την Αnastasia, στο τραγούδι''I belong to you''. Αυτό το τραγούδι έγινε νούμερο 1, σε μεγάλο αριθμό χωρών, όπως η Γερμανία.

Το Μάιο του 2009, κυκλοφόρησε το 11ο album του που ονομάστηκε Ali e radici, που την παραγωγή του έκανε ο ίδιος. Σε χρόνο πολύ σύντομο, μπήκε στο top 5 των γερμανικών και γαλλικών ραδιοφώνων.
ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ:
Cuori agitati (Troubled Hearts) (1985)
Nuovi eroi (New Heroes) (1986)
In certi momenti (Sometimes) (1987)
Musica è (Music Is) (1988)
In ogni senso (In Every Sense) (1990)
Tutte storie (All Stories), (1993)
Dove c'è musica (Where There is Music) (1996)
Stilelibero (Freestyle) (2000)
9 (2003)
Calma apparente (Apparent Calm) (2005)
Ali e radici (Wings and Roots) (2009)
Live albums
Eros in Concert (1991)
Eros Live (1998)
Πηγές βιογραφίας: www.ramazzotti.com , www.en.wikipedia.org

1 σχόλιο:

ο καθενας μας είναι σκηνοθέτης αυτου του άρθρου. δωσε την εικόνα σου με λέξεις