Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

ΚΤΗΜΑ ΣΚΟΥΡΑΣ SALTO WILD YEAST 2011

 
κείμενο φωτογραφία Ιωάννα Υποδηματοπούλου.
 
θα μας βρείτε και στο pinterest

Κτήμα Σκούρας

salto wild yeast 2011

Μοσχοφίλερο

ΠΓΕ Πελοπόννησος 11,5% Vol

 

 Παίζεις μαζί του… μέσα σε ένα ποτήρι, τύπου κλειστή τουλίπα, για να σου δημιουργήσει παραισθήσεις, γευστικής ηδονής.  Το ξέρεις, μόνο από την διαίσθησή σου, ότι αυτό που κρατάς στο χέρι σου, είναι κάτι διαφορετικό.  Δημιουργεί σύννεφα αρωματικά, για να χρησιμοποιήσει  το αερόστατο της ετικέτας του, ώστε να σε πάει, στα δέκα λεπτά ηρεμίας που ζητάς, μέσα στο φαγητό σου.  Μια γουλιά του, μπορεί να γίνει η υγρή τσουλήθρα, που θέλεις, ώστε να ενδυναμώσεις τα αρώματα του γεύματός σου.

 Θα σας ζηλέψουν και οι γύρω σας, για τα συναισθήματα που σας δημιουργεί, ώστε θα ζητήσουν να παίξουν και εκείνοι μαζί του, για να βιώσουν το ίδιο γευστικό ταξίδι.  Ίσως, το είχαν αδικήσει και είχαν πέσει έξω στην πρώτη τους εκτίμηση.

 Μια ονειρεμένη νύχτα, μπορείτε να δοκιμάσετε το λευκό Salto Wild Yeast του 2011, γυρεύοντας να δείτε, τι το διαφορετικό έχει. Σαν ποικιλία είναι γνωστή, αλλά αυτό το μπουκάλι, ίσως είναι το μοναδικό στην χώρα μας, που έχει χρησιμοποιήσει άγριες ζύμες, από σταφύλια ορεινών και ώριμων αμπελώνων.  Ένα βήμα που θέλει ρίσκο, όπου ποτέ δεν ξέρεις το τελικό αποτέλεσμα, όμως αν σου πετύχει, έχεις κάνει ένα σάλτο στην διαφορετική επιτυχία.

 Με χρώμα ανοιχτό κίτρινο, και έντονες πράσινες ανταύγειες, με διαύγεια και λάμψη, και δυνατά αρώματα, είναι μια Ελληνική πρόταση που δημιουργεί αναστάτωση στον οινικό μας χώρο.  Το χορό στα αρώματα τον σέρνουν τα εσπεριδοειδή,  τα λευκά άνθη, το λεμόνι και κάποιες πιπεράτες νύξεις, που δημιουργούν ενδιαφέρον . Η είσοδος στο στόμα, γίνεται απότομα, με δύναμη, για να δηλώσει παρόν από την αρχή,  κάνοντάς σε να αναρωτηθείς τι θα δεις παρακάτω. Οξύτητα που παίζει επικίνδυνα με την υπερβολή, αλλά με μια δροσερή ύπαρξη στο στόμα, τόση ώστε να σου επιτρέπει μια πληθώρα γευστικών συνδυασμών.

 Πληθωρικό ξηρό στόμα, με δυνατό σώμα, πολλά αρώματα, και μια μέτρια επίγευση,  είναι ότι μπορείς να χρησιμοποιήσεις για το καθημερινό σου τραπέζι, αν έχεις θαλασσινά και οστρακοειδή. Τα δυνατά τυριά, είναι μια εναλλακτική του, που με φρυγανισμένο ψωμί, αποτελέι ένα καλό ορεκτικό.  Πίνεται όλες τις ώρες, στους 10 °C, επιτρέποντάς σας νοερά να πάρετε το αερόστατο, και να κάνετε σάλτο από τα δύσκολα, και να πάτε στην μαγική οινική του χώρα. Αν το θέλετε με 11 ευρώ, είναι μια πρόταση που θα σας δημιουργήσει ξεχωριστές….

Καλές Οινικές Απολαύσεις!!!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ο καθενας μας είναι σκηνοθέτης αυτου του άρθρου. δωσε την εικόνα σου με λέξεις