Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

BIANCO NERO ROSE DRY WINE ΚΤΗΜΑ ΤΣΙΛΙΛΗΣ

 
Θα μας βρείτε και στο pinterest
 
 
κείμενο φωτογραφία Ιωάννα Υποδηματοπούλου

 
 
ΚΤΗΜΑ ΤΣΙΛΙΛΗΣ

BIANCO NERO ROSE DRY 2011 WINE

SYRAH- MERLOT

Επιτραπέζιος Οίνος 12,5%

 

 Ένα απλό ξηρό κρασί, παίζει σε αποχρώσεις άσπρου μαύρου, δικαιώνοντας το όνομά του και σε κερδίζει στην απόχρωση του ροζέ.

Πως γίνεται αυτό;

Όταν ανοίξεις την μικρή φιάλη των 187,5 ml, με την συνεργασία των ποικιλιών Syrah Merlot, θα καταλάβεις πως το αποτέλεσμα είναι ένα δυνατό ξηρό ροζέ κρασί.  Σε κερδίζει από την φιάλη του, που είναι μικρή και διακοσμημένη έξυπνα, με μαύρα φύλλα σε άσπρο φόντο, και με εύκολο άνοιγμα με καπάκι Stelvin είναι μια πρόταση για όλες τις ώρες.

 Σε ένα ποτήρι τύπου Young wine, σερβίρετε το κρασί σε θερμοκρασία 10 °C και το αφήνουμε στο ποτήρι να ανοίξει για δέκα λεπτά. Το πρώτο λεπτό άρωμα που θα δώσει, δεν έρχεται σε αντίθεση με την αίσθηση που θα νιώσεις όταν το γευτείς. Ξέρεις από την αρχή, ότι εδώ μπροστά σου έχεις κάτι δυνατό, με ευχάριστο άρωμα. Αρκετά διαυγές, με κοκκινωπές σκούρες ανταύγειες και χρώμα σκούρο ροζ. Σχηματίζει μεγάλα δάκρυα στα τοιχώματα του ποτηριού, και το παιχνίδισμα με το φώς σε αφήνει να δεις τι άλλες αποχρώσεις μπορείς να βρεις. Με μια απαλή δεξιόστροφη περιστροφή, θα μυρίσεις το έντονο άρωμα φρούτων του δάσους, βατόμουρου, μύρτιλου, φράουλας, βύσσινου, σάλτσα φράουλας, ξηρούς καρπούς, μπαχαρικά και μια υποψία βανίλιας.

 Η είσοδος στο στόμα είναι το ίδιο έντονη όσο και το άρωμα του. Αισθητή, με μια γλυκιά οξύτητα να πλανάτε και στο άρωμα και στο ποτήρι. Είναι φανερή η παρουσία του Syrah με μια βοήθεια ηπιότητας από το Merlot, με μια αίσθηση ότι πάει να γίνει πιο παιχνιδιάρικο και πιο γλυκό αλλά κρατιέται στα όρια του ξηρού. Η στυφότητα έχει μια γλυκιά αίσθηση, και αυτό είναι φανερό  στο «σώμα», το οποίο είναι χαλαρό. Η επίγευση είναι σύντομη, αφήνοντας ένα μικρό κάψιμο.

 Συνοδεύεται με μαγειρευτά καθημερινά φαγητά, σαλάτες πράσινες, για να σπάσει η οξύτητα του μπορούμε να το συνοδέψουμε με λευκά γλυκά αλλά είναι και μια πρόταση για ποτήρι. Αποτελεί όμως και μια πρόταση για κόσμημα εναλλακτικό, αφού αυτή η φιάλη έχει γίνει σκουλαρίκια για τις γυναίκες του κρασιού απο ανακυκλωμένο χαρτί απο τα Stekia Pantou .
Με 3€ μπορείτε να το βρείτε σε καλές κάβες.

 

Καλές Οινικές Απολαύσεις!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ο καθενας μας είναι σκηνοθέτης αυτου του άρθρου. δωσε την εικόνα σου με λέξεις