Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

ΚΤΗΜΑ ΧΑΤΖΗΒΑΡΥΤΗ MOSAIC 2011

 
 
κείμενο φωτογραφία Ιωάννα Υποδηματοπούλου
 
θα μας βρειτε και στο pinterest

Κτήμα Χατζηβαρύτη

Mosaic 2011

Ξινόμαυρο Ροδίτης Sauvignon

ΠΓΕ Πλαγιές Πάϊκου 13% vol

 

 Μπορεί στην περιοχή παραγωγής του να έχει κρύο και να σηκώνει το ερυθρό κρασί, όμως η πρότασή μας σήμερα είναι λευκή.  Μια πρόταση για το καθημερινό τραπέζι, οικονομική, και απλή.

  Μιλάμε για το Mosaic 2011 του κτήματος Χατζηβαρύτη, στην περιοχή της Γουμένισσας. Το τραπέζι στην δοκιμασία είχε στρωθεί, και το μπουκάλι αυτό είχε την τιμητική του. Σε ένα ποτήρι τύπου Young White θα το γεμίσετε μέχρι την μέση, θα το δοκιμάσετε στους 10 °C, και θα το αφήσετε στο ποτήρι ένα δεκάλεπτο.

  Θα παρατηρήσετε το χρώμα του, όπου είναι αχυρόξανθο, με πρασινωπές ανταύγειες. Ένα κρασί δεξαμενής, που παράχθηκε στα 320 μέτρα υψόμετρο, και αυτό το στοιχείο μας βοηθάει στην κατανόηση της οξύτητας. Η οποία μπορεί να χαρακτηριστεί αρκετά καλή και ισορροπημένη. Το σώμα του είναι μεν υπαρκτό όχι όμως κάτι ιδιαίτερο, απλό με ενδιαφέρουσες διακυμάνσεις.

Αυτό που θα σε κερδίσει όμως είναι τα αρώματά του. Εκεί κυριαρχούν τα εσπεριδοειδή, η βανίλια, λευκά άνθη, που δίνουν μια φινέτσα στο στόμα, την ίδια που έχεις όταν κάνεις την είσοδο στο στόμα, αλλά και όπως κλείνει ωραία με μια σύντομη μεν αλλά παιχνιδιάρικη επίγευση.

  Η αγορά του ήταν στα 6 ευρώ και η δοκιμή μας είχε φαγητά με πίτες, ζυμαρικά, αλλά μπορείτε να το ταιριάξετε και με κοτόπουλο, λαχανικά και φαγητά με λευκές σάλτσες. Με σηκωμένο το ποτήρι μπορεί πλέον να σας ευχηθώ…

Καλές Οινικές Απολαύσεις!!!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ο καθενας μας είναι σκηνοθέτης αυτου του άρθρου. δωσε την εικόνα σου με λέξεις