Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

ΚΤΗΜΑ NICO LAZARIDI ΜΑΓΙΚΟ ΒΟΥΝΟ ΕΡΥΘΡΟ 2006

 
κείμενο φωτογραφία Ιωάννα Υποδηματοπούλου
 
θα μας βρειτε και στο pinterest



ΚΤΗΜΑ NICO LAZARIDI

ΜΑΓΙΚΟ ΒΟΥΝΟ ΕΡΥΘΡΟ 2006

CABERNET SAUVIGON, CABERNET FRANC

ΠΓΕ ΔΡΑΜΑΣ 13% VOL.

 

 Τις επιλέγεις και τις δύο για κάτι μοναδικό...

Τις τρυγάς τον Σεπτέμβριο με προσοχή…

Δυο ποικιλίες που τις οινοποιείς με μακρά κρυοεκχύλιση και τις αφήνεις μαζί …

Γίνονται ένα, για 18 μήνες σε νέα δρύινα Γαλλικά βαρέλια, και άλλους τόσους  μήνες σε ιδανικές συνθήκες μέσα στην φιάλη.

Και το αποτέλεσμα αυτού του κόπου, είναι 5 αστέρια και 93/100 από το Alpha Wine Guide.

Αγαπητοί οινόφιλοι, σήμερα πίνουμε Μαγικό βουνό ερυθρό 2006 του Νικόλα Λαζαρίδη.

 Στο δημοτικό διαμέρισμα Αγοράς, σε μια έκταση με γραμμική φύτευση, που κοιτάει τον Νότο με μια ελαφριά κλίση, και σε χώματα αμμοαργιλώδη, παράγονται αυτές οι δύο ποικιλίες. Για να δείς το τελικό αποτέλεσμα του μπουκαλιού, καλό είναι πρώτα να πάρεις ένα ψηλό ποτήρι, τύπου Bordeaux, να το γεμίσεις μέχρι την μέση, και να κοιτάξεις πρώτα το χρώμα του.

 Μέσα στο κρύο, ειδικά αν έχεις χιόνι δίπλα σου, θα εκτιμήσεις την αντίθεση λευκού τοπίου έξω και βαθυκόκκινου  μέσα στο ποτήρι σου.  Με σκούρες ανταύγειες , και βάθος ποιότητας. Με αρώματα κόκκινων φρούτων όπως μύρτιλων, μαύρων κερασιών, με έντονο πλούσιο σώμα, και νοστιμιά από τα μπαχαρικά και αρώματα βαρελιού.

  Η πολυπλοκότητά του είμαι εμφανής,  όσο μένει στο ποτήρι και οξυγονώνεται δίνει την πραγματική του διάσταση και ποιότητα . Είναι ταννικό, ξηρό, και με μακρά επίγευση. Δέχεται να παλιωθεί για άλλα 15 χρόνια σε σωστές συνθήκες. Πίνεται ευχάριστα στους 17°C και συνοδεύει κυνήγι, κόκκινα κρέατα, και πικάντικά τυριά. Αν σας αρέσει πολύ, υπάρχει και σε Magnum φιάλη, ενώ τα 750 ml μπορείτε να τα βρείτε με 30 €.

Καλές Οινικές Απολαύσεις!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ο καθενας μας είναι σκηνοθέτης αυτου του άρθρου. δωσε την εικόνα σου με λέξεις