Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

GOLDEN GRAPE 2014 BY ΣΕΡΓΙΝΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ


κείμενο- φωτογραφίες Ιωάννα Υποδηματοπούλου 


Golden grape 2014
Σεργίνης Ευάγγελος
Cocktail

Και ήρθε η ώρα που ένιωσα υπερήφανη για δύο νέα παιδιά που γνώρισα με αφορμή ένα απλό ποτήρι cocktail. Ένα από αυτά είναι και ο Ευάγγελος Σεργίνης όπου μαζί με άλλους 3 Έλληνες συμμετέχει στον διαγωνισμό Bacardi Legacy με μια mix idea δικής του έμπνευσης…
  Η ιστορία του ποτού δεν είναι με πειρατές, δάκρυ, αγάπη αλλά με αφορμή τα κοινά αρώματα του ποτού Bacardi που είναι και ο χορηγός, με τα αρωματικά στοιχεία ενός ελληνικού κρασιού από το Κτήμα Χατζηγεωργίου στην Λήμνο. Να σας πω, πως αν κερδίσει το ποτό αυτό θα μείνει διαχρονικά στα μπαρ όλου του κόσμου. Καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό; 
  Πέρα από το σκληρό ποτό θα μάθουν και το ελληνικό κρασί μας. Αυτά είναι εξαγωγές!
  Πίσω στο ποτήρι μας τώρα όπου θα προσπαθήσω να στο περιγράψω λέγοντας πως διάλεξε ένα ποτήρι τύπου white wine  όπου μπορείς με αυτό να δοκιμάσεις λευκά κρασιά αλλά και παλαιωμένα, και το γέμισε μέχρι την μέση. Καταλαβαίνετε πως σαν οινόφιλη, με έκανε να δω το κρασί με άλλη οπτική γωνία. 
     Χρώμα πορτοκαλοκίτρινο, με ωραίες χρυσές ανταύγειες, όψη σχετικά οπάκ, δηλαδή δεν ήταν και τόσο διαφανές, καθόσουν όμως να το επεξεργαστείς οπτικά και χαιρόσουν, με λεπτό άρωμα από το κρασί που προσπαθούσε να ξεφύγει από το αλκοόλ του Bacardi αλλά σε προκαλούσε να το γευτείς. Τα δάκρυα στο ποτήρι ήταν μικρά με λίγο μικρές σταγόνες στο τέλος, έπεφταν σχετικά αργά, δημιουργώντας στενές καμάρες.
  Να σου πω ότι το κρασί ήταν το μοσχάτο Λήμνου, όπου είναι ένα γλυκό κρασί, λιαστό, που από μόνο του είναι γλυκό, και με την σωστή δόση και τον συνδυασμό του αλκοόλ κατάφερε να το «ανοίξει» και να το παντρέψει με το σκληρό ποτό. Είδατε που όλα είναι θέμα χημείας; Αν έμενε όμως σε αυτά τα δύο υλικά θα είχαμε ίσως μόνο μια καλή ισορροπία και τίποτα άλλο, όμως πρόσθεσε και άλλα δύο υλικά. Μέλι που το βρήκε σαν κοινό αρωματικό στοιχείο στα δύο ποτά, και λεμόνι για να διασπάσει την γλυκύτητα.
  Για μένα αξίζει να το δοκιμάσετε και να το ζητήσετε πα τον ίδιο τον δημιουργό του, να τον στηρίξετε στον διαγωνισμό, και να χαρείτε και εσείς με την ελληνική συμμετοχή. Στο τελείωμά του εμένα πέρα από την καλή διάθεση μου έδωσε και τον τόνο του πικρού από το σκληρό ποτό που κράτησε λίγο, αλλά και μια νότα γλυκόξινης μαγείας. Γίνεται με την μέθοδο cocktail rolling και το σερβίρει με 3 ρόγες σταφύλι σε ξυλάκι.


Καλές Οινικές Απολαύσεις!!!

facebook page golden grape bacardi

2 σχόλια:

ο καθενας μας είναι σκηνοθέτης αυτου του άρθρου. δωσε την εικόνα σου με λέξεις