Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

DINAPOJA PRODUCTS


Η οικοτεχνία Ντιναπόγια ξεκίνησε από ένα χόμπι: Φίλοι και γείτονες προσέφεραν τα φρούτα από τους κήπους τους. Στις ρεματιές φυτρώνουν μυρτιές και τα βουνά της περιοχής παρέχουν απλόχερα αρωματικά βότανα. Αυτή η πληθώρα υλικών προσφερόταν για επεξεργασία. Γρήγορα γεννήθηκε η φιλοδοξία, να παρασκευαστούν προϊόντα, τα οποία δεν υπάρχουν ως τώρα στην αγορά.

Η παραγωγή του λικέρ

Η φιλοσοφία στην παραγωγή λικέρ βασίζεται στην εκμετάλλευση του καρπού των φρούτων και όχι στη χρήση αρώματος. Οι πρώτες ύλες συνδυάζονται και δημιουργούν νέες, πρωτότυπες συνθέσεις.

Χρησιμοποιούνται μόνο βιολογικά, μη-επεξεργασμένα φρούτα και βότανα, χωρίς αρώματα, πρόσθετα και συντηρητικά.

Τα βότανα και τα φρούτα συλλέγονται ένα-ένα από τα βουνά των Αστερουσίων και τα γύρω χωριά της περιοχής. Καθαρίζονται, πλένονται και στη συνέχεια τοποθετούνται μαζί με τσικουδιά (απόσταγμα στέμφυλων) σε ανοξείδωτες δεξαμενές. Τα φρούτα παραμένουν στην τσικουδιά για αρκετές εβδομάδες, η αλκοόλη παίρνει τις ουσίες, το χρώμα και το άρωμα της πρώτης ύλης. Ακολουθεί η προσθήκη του σιροπιού για να γίνει η σύνθεση του λικέρ. Ένα φυσικό λικέρ δεν πρέπει να είναι υπερβολικά γλυκό, γιατί η ζάχαρη σκεπάζει το πλούσιο άρωμα των καρπών. Το λικέρ παραμένει πάλι για αρκετό χρονικό διάστημα σε ανοξείδωτες δεξαμενές, για να δέσουν τα αρώματα και οι γεύσεις. Αφού φιλτραριστεί, το λικέρ, εμφιαλώνεται.


Μία ελαφριά θολότητα σε αυτό το φυσικό προϊόν έχει φυσικές αιτίες και είναι ποιοτικό γνώρισμα της φυσικής παραγωγής.

facebook page Dinapoja products

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ο καθενας μας είναι σκηνοθέτης αυτου του άρθρου. δωσε την εικόνα σου με λέξεις