Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

C FOR CRAFTS



Ήταν λίγο μετά την έναρξη του 2013, το Γενάρη, όταν πρωτοσκέφτηκα την ιδέα για τη δημιουργία του CforCrafts.com. Θυμάμαι χαρακτηριστικά πως οδηγούσα, επιστρέφοντας από τη δουλειά στο σπίτι και βρισκόμουν κάπου στο Χαλάνδρι.
Συνειδητοποίησα πως μέσα στην κρίση που ταλαιπωρούσε όλους μας στην Ελλάδα, σε αυτές τις απάνθρωπες συνθήκες υπό τις οποίες είχαμε κληθεί όλοι να ζήσουμε υπήρχαν φίλοι μου που χάνοντας τη δουλειά τους αποφάσισαν να εξασκήσουν τα ταλέντα τους…ταλέντα που δεν πίστευαν ότι είχαν. Και έτσι άρχισαν να δημιουργούν όμορφα πράγματα και να τα πουλάνε σε φίλους και γνωστούς.
Έτσι εξασφάλιζαν ένα μικρό χαρτζιλίκι…
Πως θα ήταν άραγε αν υπήρχε μια όμορφη ηλεκτρονική στέγη για όλα αυτά τα όμορφα δημιουργήματα τα φτιαγμένα με ταλέντο, μεράκι και αγάπη;
Χμ…ένα ηλεκτρονικό κατάστημα, μια πλατφόρμα καλύτερα, μέσα στο οποίο θα μπορούσαν να φιλοξενηθούν οι δημιουργίες τους και έτσι να έχουν τη δυνατότητα να τις προβάλουν πέρα από τους φίλους και γνωστούς και στον υπόλοιπο κόσμο; Μήπως θα βοηθούσε; Μήπως θα ήταν μια ευκαιρία για όλους μας να ανακαλύψουμε έναν νέο κόσμο που χτίζεται με τα χέρια κάθε μέρα;
Και έτσι γεννήθηκε το CforCrafts.com
Μια ιδέα από εμένα που την τελευταία φορά που χρειάστηκε να φτιάξω κάτι μόνη μου ήταν όταν βάφτιζα τη μεγάλη μου κόρη αλλά που πάντα αγαπούσα όλα αυτά τα δημιουργήματα και θαύμαζα τους δημιουργικούς εκείνους ανθρώπους που να έφερναν στη ζωή.
Δεν ήταν παρθενογένεση, καθώς ψάχνοντας ανακάλυψα πως στο εξωτερικό υπήρχε ήδη η ιδέα εδώ και χρόνια…τι καλύτερο όμως και για τους Έλληνες δημιουργούς που τους περισσεύει το ταλέντο και το μεράκι. Και αποφάσισα πως εκεί θα εστίαζα, στις Ελληνικές δημιουργίες…και σε ένα κοινό που αγαπά τις δημιουργίες αυτές και επιμένει Ελληνικά.
Και ξαφνικά ανακάλυψα έναν τεράστιο κόσμο γεμάτο δημιουργίες από Έλληνες (και ξένους που δημιουργούν στην Ελλάδα) που η κρίση άλλαξε για πάντα τη ζωή τους και έβγαλε στην επιφάνεια τα μεγάλα ταλέντα τους…φίλοι, γνωστοί και άγνωστοι που επέλεξαν να ακολουθήσουν σε αυτό το όμορφο ταξίδι!
Ακολουθήστε μας κι εσείς. Μπορούμε να φτιάξουμε μαζί μια κοινότητα δικιά μας, μια κοινότητα με Δημιουργούς και Kαλλιτέχνες με βάση την Ελλάδα, και να την ενώσουμε με όλα τα πλάτη και μήκη της Γής. Μια κοινότητα που όριό της θα είναι ο κόσμος όλος!


Ειρήνη

facebook page c for crafts

2 σχόλια:

ο καθενας μας είναι σκηνοθέτης αυτου του άρθρου. δωσε την εικόνα σου με λέξεις