Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

CLAUDIA PAPAGIANNI ΕΞ ΑΡΝΩΝ ΡΟΖΕ 2012


κείμενο - φωτογραφία Ιωάννα Υποδηματοπούλου 


Κτήμα Κλαούντια Παπαγιάννη
Εξ Αρνών ροζέ 2012
Ξινόμαυρο Grenache rouge
ΠΓΕ Χαλκιδική

«Ένα γεύμα χωρίς κρασί, είναι πρωινό.»
Με βάση αυτό το ρητό, αποφάσισα να σας συστήσω μια φιάλη για το μεσημεριανό σας γεύμα. Ένα απλό ροζέ κρασί, που το πίνουν όλοι ανεξάρτητα από την ηλικία και το φύλο τους.
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αρναία Χαλκιδικής. Από σταφύλια ξινόμαυρο και Grenache rouge σε αναλογία 80- 20.
Το αποτέλεσμα στο ποτήρι είναι να δείτε, ένα ροζέ όπου η όψη του κατέχεται από την διαύγεια, με χρώμα ανοιχτό ροζ  και με απαλές μωβ ανταύγειες χωρίς να είναι πολύ μεγάλη η έντασή του. Με μύτη αρωματική και με μεγάλη διάρκεια, θα μας δώσει την εντύπωση ότι θα συναντήσουμε το άρωμα της βιολέτας και του κυκλάμινου. Κρύβει μέσα στην γεύση του αρώματα από μαύρα (μούρα, μύρτιλο)  και κόκκινα φρούτα του δάσους. Με την φράουλα να κάνει την εμφάνισή της σε μερικά σημεία και την υπόνοια του ροζ μικρού τριαντάφυλλου, συμπληρώνεται η γευστική μας παλέτα. Ίσως συναντήσετε και ρόδι αλλά σαν μια νύξη μικρή.
Ένα απλό ημίξηρο κρασί καθημερινό, με σώμα μεσαίο, τανίνες απαλές και καλοδουλεμένες, όπως και η οξύτητά του υπαρκτή μεν αλλά όχι ενοχλητική για να δώσουμε βαρύτητα στα αρώματα και τις γεύσεις. Ένα ελαφρύ κρασί όπου η επίγευσή του είναι σχετικά σύντομη με την παρουσία των ανθέων να είναι δυνατή. Θα το χαρακτηρίζαμε τίμιο κρασί για τα λεφτά του, είναι value for money και πίνεται μέσα σε ένα εξάμηνο. Πίνεται σε ένα ποτήρι κλειστή τουλίπα στους 10 Cº μαζί με μεσαία τυριά, μακαρόνια με λευκές σάλτσες, μια σαλάτα chasers, και μπιφτέκι.
Όπως και αν το δοκιμάσετε, όπου και να είστε να έχετε…

Καλές Οινικές Απολαύσεις!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ο καθενας μας είναι σκηνοθέτης αυτου του άρθρου. δωσε την εικόνα σου με λέξεις