Το O-olive προέρχεται από την κορωνέικη ποικιλία ελιάς, συλλέγεται με προσωπική φροντίδα της οικογένειας Κοκολάκη στο Ασήμι Ηρακλείου Κρήτης. Η χαμηλή του οξύτητα (0,3%), η χαρακτηριστική του γεμάτη γεύση και πλούσια υφή του σε συνδυασμό με το πικάντικο και φρουτώδες άρωμά του, το καθιστούν μοναδικό. Οι καρποί της ελιάς, από όπου προέρχεται το O-olive, συλλέγονται με τα χέρια και με ειδικά ραβδιστικά μηχανήματα, ώστε να μην τραυματίζεται ο καρπός, την περίοδο Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου κάθε χρόνο, αποθηκεύονται σε σωρούς και μεταφέρονται κάθε μέρα στο ελαιοτριβείο-τυποποιητήριο για την συμπίεσή τους. Έτσι, παράγεται το O-olive το οποίο ύστερα από δύο μήνες αναμονής τυποποιείται σε γυάλινες φιάλες των 250ml και 500ml. Από την μέρα τυποποίησής του έχει διάρκεια ζωής 18 μήνες και πρέπει να προστατεύεται από τον ήλιο, την ζέστη, το οξυγόνο και την υγρασία. Το o-olive χαρακτηρίζεται ως εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο διότι με βάση το χημικό έλεγχο που υπόκεινται κάθε χρόνο, η οξύτητά του δεν υπερβαίνει το 0,8% και τα άλλα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του είναι σύμφωνα με τα προβλεπόμενα για την κατηγορία του. Επίσης, η ποιότητά του διασφαλίζεται κατά την διάρκεια της τυποποίησής του με HACCP και ISO22000 τροφίμων.
Το o-olive είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και αποτελεί τεράστια πηγή βιταμινών, αφού περιέχει περισσότερα πολυακόρεστα και μονοακόρεστα λιπαρά οξέα που θεωρούνται φιλικά για τον οργανισμό και την υγεία ενώ δεν περιέχει καθόλου χοληστερίνη.
Χρήσιμες διατροφικές συμβουλές:
- Το O-olive είναι κατάλληλο για τηγάνι καθώς αντέχει σε υψηλές θερμοκρασίες.
- Προσθέστε το O-olive στις σαλάτες και πάντα στο τέλος του μαγειρέματος για καλύτερη γεύση και υγεία.
- Χρησιμοποιείστε το O-olive στις φυτικές τροφές. Αναδεικνύει τα θρεπτικά τους συστατικά με τον καλύτερο τρόπο.
- Χρησιμοποιήστε O-olive αντί για έτοιμες σάλτσες.
- Το O-olive χρησιμοποιείται και σαν συντηρητής τροφίμων.
Μαγειρέψτε, λοιπόν, υπέροχα γλυκά και αλμυρά με O-olive τα οποία θα είναι συγχρόνως γευστικά και υγιεινά!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ο καθενας μας είναι σκηνοθέτης αυτου του άρθρου. δωσε την εικόνα σου με λέξεις