Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Κτήμα Ματάμης Χρυσαλλίς



φωτο κειμενο ΙΩΑΝΝΑ ΥΠΟΔΗΜΑΤΟΠΟΥΛΟΥ


Κτήμα Ματάμης
Χρυσαλλίς

Moschato sparkling
Αφρώδης λευκός Οίνος 11% vol.


Όταν η μέρα μας είναι κουραστική, ψάχνουμε στιγμές χαλάρωσης. Αισθανόμαστε υπέροχα όταν βρίσκουμε 10 λεπτά για μας και μας χαρίζουμε στιγμές πολυτέλειας.
Ένα κολονάτο ποτήρι ψηλό, χιλιάδες μικρές ανοδικά συνεχής φυσαλίδες και άπειρες μικρές εκρήξεις στο στόμα. Τι τα προκαλεί όλα αυτά;
Μια ελληνική προσπάθεια για αφρώδη οίνο. Το αποτέλεσμα είναι ένας οίνος που δεν σε επηρεάζει όσο και να πιείς. Με την μέθοδο Charmant, έχουμε παραμονή του μούστου με τις οινολάσπες για δυο μήνες. Το αποτέλεσμα είναι ένα χρώμα κίτρινο απαλό, με χρυσές ανταύγειες που συνοδεύεται από την πλούσια γένεση λεπτών φυσσαλίδων, με συμμετρική κατανομή και διάρκεια. Μύτη πλούσια, γλυκά και ανθώδη και φρουτώδη αρώματα που συνοδεύονται από ελαφριές πυριτικές νότες. Στόμα με πλούσια γεύση, που συνοδεύεται από ένα πλούσιο αφρισμό και μια γλυκύτητα που ισορροπεί απόλυτα με την οξύτητα του. Όμορφη σύντομη επίγευση, φρουτωδης και αρμονική. Συνοδεύει στους 10 °C ελαφριά πιάτα όπως σπαράγγια, σολωμό, οστρακοειδή, καθώς επίσης φρούτα και γλυκά.
Αν μένετε στην Θεσσαλονίκη θα το βρείτε  με 14,5 ευρώ.

Καλές Οινικές Απολαύσεις!!!

2 σχόλια:

  1. το μπουκάλι του είναι καταπληκτικό! μετά από την παρουσίαση που του έκανες, θα το δοκιμάσω σίγουρα...αν είναι τόσο καλό θα το προτείνω και στο μαγαζί που δουλεύω!
    καλησπέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλημερα εφπλαστη μαζα. ευχομαι να το δοκιμασεις και να μου πεις αποψη πρωτα για σενα. στην καθε γλωσσα ειναι τελειως διαφορετικο το αποτελεσμα για αυτο θα ηθελα να δω την γνωμη σου εδω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ο καθενας μας είναι σκηνοθέτης αυτου του άρθρου. δωσε την εικόνα σου με λέξεις