Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

ΑΧΤΙΔΕΝΙΟ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙ




Κυριακάτικο τραπέζι.

Μια έννοια πολύ παρεξηγημένη στις μέρες μας, που νομίζω όμως ότι θα ξαναγίνει θεσμός από ανάγκη. Ανάγκη ψυχική και οικονομική.

 Σε ένα τέτοιο τραπέζι καλέστηκα και χαίρομαι που ακόμα υπάρχει και μπορούσα να πάω. Οικοδεσπότες η Αχτίδα και ο Δημήτρης. Φυσικά και η Κλώντη και ένα φιλικό τους ζευγάρι με τα παιδάκια τους.

  Για όσους δεν θα μπορέσετε να πάτε, σας λέω πως είναι Άνθρωποι, που έχουν προβλήματα όπως όλοι, αλλά και εκείνο το σπάνιο χαρακτηριστικό, να τα κάνουν όλα να μοιάζουν απλά και εύκολα. Την νιώθεις την εσωτερική τους ηρεμία και ξέρουν να την μοιράζονται.

 Το φαγητό σε αυτό το σπίτι παίζει κυρίαρχο ρόλο. Έτσι όταν στρώνεται τραπέζι, παραθέτονται οι γνώσεις, η αγάπη, το μεράκι. Αν και δεν έχω κάτσει σε πολλά τέτοια τραπέζια, μου άρεσε που δεν φοβόμουν να μιλήσω, που είχε γέλιο, ηρεμία, χαρά, ροή, ζεστασιά, και ένα βούρδουλα αν δεν έτρωγες όλο το φαί σου.

 Το κάνω ξεχωριστή ανάρτηση, γιατί αξίζει να τιμηθεί η προσφορά και η κίνηση το να βάλεις στο σπίτι σου κάποιον που μέχρι χτες σου ήταν άγνωστος. Να τον κάνεις μέλος της παρέας σου.

 Κάποιοι σήμερα δεν είχαν να φάνε και άλλοι τα πετούσαν. Σκέψου πως με ένα γλυκό, μπορείς να κάνεις ένα παιδί να γελάει. Ε κάπως έτσι ήμασταν όλοι, ε τον λουκουμά στο χέρι, και ένα γέλιο στο στόμα. Όταν αγαπάς και δίνεις με την καρδιά σου, το μόνο που σου μένει είναι η ευχαρίστηση από την πράξη της προσφοράς.

  Αν κάποιον πρέπει να ευχαριστήσει η Αχτίδα είναι αυτόν που έβγαλε τα τάπερ μιας χρήσης, και έτσι μπορεί ήρεμη να γεμίζει τον κόσμο με σακούλες και θερμίδες.

 Ένα ευχαριστώ να πω, στο φιλικό ζευγάρι που λέγαμε πριν, που μέσα στο μεσημέρι με έφερε στο σπίτι μου, για να μην κάνω τάρτα στο δρόμο πάλι τα βάζα. Αλλά κυρίως να πω ευχαριστώ, σε όσους είναι από τον χαρακτήρα τους, να κάνουν τους γύρω τους να νιώθουν καλά, ήρεμοι, να σκορπάνε γέλιο και να σε κάνουν να λες πως η ζωή… είναι ένα ωραίο παραμύθι!!!

2 σχόλια:

  1. Τυχερούλα!!΄Εφαγες στο σπίτι της αγάπης!!! Δεν γεμίζει μόνο το στομάχι φυσικά, αλλά περισσότερο η ψυχή σου!! Αυτοί είναι οι φίλοι μας Αχτίδα και Δημήτρης , για όσους δεν τους ξέρουν! Και μια που κι εσύ έχεις να κάνεις με αγάπη love to love μου, ε! σου άξιζε γλυκούλα μου!! φιλάκια πολλά και καλό σου 15Αύγουστο!!!
    (Τι σχέση έχεις με Δράμα που γράφεις στο προφίλ σου;;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μιλάμε θα σκασεις τοσο πολυ θα φας που θα σκασεις ασε που θα παρεις και για το σπιτι τυχερη μιλαμε ειμαι το ξερω και οποιος τους μαθαινει.
    φανη στην δραμα συνεργαζομαι με ενα οινοποιειο για αυτο το εχω εσυ εχεις σχεση με δραμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ο καθενας μας είναι σκηνοθέτης αυτου του άρθρου. δωσε την εικόνα σου με λέξεις