Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

ΚΤΗΜΑ ΓΑΖΩΡΙΤΗΣ ΙΣΑΡΙ ΡΟΖΕ ΞΗΡΟΣ 2011


φωτό κειμενο ΙΩΑΝΝΑ ΥΠΟΔΗΜΑΤΟΠΟΥΛΟΥ

Κτήμα Γαζωρίτης
Ισάρι ξηρός ροζέ 2011
Cinsaut- cabernet Sauvignon

Π.Γ.Ε Σέρρες 13,5%

Όταν το κτήμα Γαζορίτης, ξεκίνησε στις Σέρρες την προσπάθεια του για παραγωγή κρασιού, πέρα από την αγωνία για το μεγάλο εγχείρημα, είχαν πίστη ότι κάνανε τη σωστή κίνηση. Βάλανε μπροστά το μεράκι και μαζί του, πορεύονται κάθε φορά που ξεκινάνε τρύγο.

Δοκιμάζοντας την προσπάθεια του 2011 ανακάλυψα ότι είχανε βγάλει ένα ξηρό ροζέ οίνο και μιας και είναι μια αδυναμία μου, αποφάσισα να τον δοκιμάσω. Μια νέα ετικέτα, μια νέα φιάλη και ένα φοβερό χρώμα μου ήταν αρκετοί λόγοι για να το ανοίξω.
Σε ένα ποτήρι «τουλίπα» χύθηκε το κρασί και είδα να γεμίζουν τα τοιχώματα με έναν αρωματικό οίνο με έντονο βυσσινί χρώμα και με μωβ ανταύγειες με απαλές και έντονες αποχρώσεις. Μεγάλα «δάκρυα» έτρεχαν για να δικαιολογήσουν τους 13,5 % αλκοολικούς βαθμούς του. Όσο παραμένει στο ποτήρι και «ανοίγει» βγάζει τον πραγματικό του εαυτό.
Τα άγρια φρούτα του δάσους, το βύσσινο, το κεράσι και τα έντονα άνθη έδωσαν το παρόν τους. Ξηρός δυνατός οίνος, που θέλει την προσοχή του στο πως θα το πιείς. Με ντελικάτο σώμα, γεμάτο στόμα, με όξινες νότες και γλυκές στιγμές. Επίγευση σχετικά σύντομη με γλυκόξινη παρουσία και σχετικά δυνατή. Διχάζει το κοινό και σε κάνει να το συζητάς οπότε πιστέψτε με είναι κάτι πολύ καλό αυτό. Δεν σου μένεις αδιάφορο.
Στους 12 °C συνοδεύει φρούτα, γλυκά με όξινα φρούτα και φαγητό. Θα το βρείτε στο οινοποιείο στο Γάζορο Σερρών.
Καλές Οινικές Απολαύσεις!!!


2 σχόλια:

ο καθενας μας είναι σκηνοθέτης αυτου του άρθρου. δωσε την εικόνα σου με λέξεις