Τετάρτη 15 Αυγούστου 2012

ΤΟ ΦΩΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗ

Σαν φόρο τιμής στις παιδικές μου μνήμες, θα σας παρουσιάσω το αγαπημένο ζαχαροπλαστείο. Λέγεται Φως, και είναι στην Ολυμπιακή Ακτή Κατερίνης. Να φανταστείτε, οτι στο τέλος του στενού μου έχω ένα καλό ζαχαροπλαστείο, αλλά εμείς απο παλιά πάντα για πάστα Κατερίνη πηγαίναμε.
  δεν είναι κανείς πλέον άγνωστος εκεί μέσα. Μια οικογενειακή επιχήριση , που έχει μεγαλώσει πολλές γενιές παραθεριστών και πλέον βλέπει την εξέλιξή τους.
  Ο λόγος που φεύγαμε τόσο μακριά για πάστα είναι το Μιλφέιγ του. Μεγάλο, αφράτο, γευστικό, σπιτικό, με κρέμα πολύ και αεράτη, με σαντυγή χτυπημένη στο χέρι,με φύλλα χειροποίητα τραγανά και με μπόλικη άχνη πασπαλισμένο. Πάντα ήταν η χαρά μας να τρώμε εκεί. 
  Κάτι άλλο που πρέπει να δοκιμάσετε είναι παγωτό με λουκουμάδες που ποτέ δεν προλαβαίνουν να κρυώσουν. όσες ντάνες και να βγουν ποτέ δεν φτάνουν.
  και για τα μικρα παιδάκια έρχεται το ποντικάκι σε άσπρο και μαυρο  χρώμα. έχω δοκιμάσει πολλά αλλα΄σαν και αυτό πουθενά. 
  θα το βρείτε ποσειδώνος 22 Ολυμπιακή Ακτή Κατερίνης 23510- 62343 

7 σχόλια:

  1. Καλημέρα Ιωάννα και καλό υπόλοιπο καλοκαίρι, με υγεία πάνω απ' όλα. Εγώ έχω τραυματιστεί σε σύγκρουση του ποδηλάτου μου με αυτοκίνητο. ..Απλά μια κλείδα σπασμένη. Περπατάω. Αυτοεξυπηρετούμαι. Σε κανά δυό μήνες θα είμαι τελείως καλά. Δεν ξέρω τι παθαίνει το απόγευμα το blogspot και κολλάει τις περισσότερες φορές. Αν έχεις κάποια Μαρία, στέλνω χρόνια πολλά. Καλή συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. γερασιμε ελπιζω πραγματικα να εισια καλα αλλα και να μην σου μεινει τιποτα σαν προβλημα μετα. προσευχησου σημερα και ολα καλα θα πανε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα ρωτήσω τον κολλητό! Θα το ξέρει!!! Αχ λουκουμάδες!! Χρόνια πολλά μέρα που είναι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. γερασιμε μου ολα καλα θα πανε βρε συ τι σε ειπα; να βγαλεις την λεκτικη επαληθευση απο τα σχολια σου παλι εκει ειναι; αχ αχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. δημιουργια μου καλη να εισαι χαλαρη χαμογελαστη και παντα με υπομονη χρονια πολλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. εχεις κολλητο εκει και δεν εχεις φαει; ακομα; πινη θα σε ριξω απαπα αμεσως να φας μιλφειγ που παντα το περιμενω πως και πως μερα που ειναι να γλυκαθεις χρονια πολλα και καλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ο καθενας μας είναι σκηνοθέτης αυτου του άρθρου. δωσε την εικόνα σου με λέξεις