Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

ΖΑΧΑΡΗ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ


Τον Απρίλιο του 1997 στην οδό Γούναρη 192 στη Γλυφάδα γεννήθηκε το «Ζάχαρη στην άκρη». Το όνομά του το δανείστηκε από το ομώνυμο βιβλίο της Ευγενίας Φακίνου. Το όνομα «Ζάχαρη στην άκρη» το αγαπήσαμε και το επιλέξαμε κυρίως γιατί έδινε το στίγμα μας και την θέλησή μας για γλυκά με όσο το δυνατόν λιγότερη ζάχαρη και λιγότερα λιπαρά με αυστηρή επιλογή ποιοτικών πρώτων υλών.

Έτσι λοιπόν το «Ζάχαρη στην άκρη» ξεκινάει το ταξίδι του παντρεύοντας απολαυστικά δύο κόσμους, της ελληνικής παράδοσης και της σύγχρονης γαλλικής ζαχαροπλαστικής. Το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας ταπεινά τολμούμε να πούμε ότι ήταν εγγυημένο εκ των προτέρων καθώς είχαμε την μεγάλη τύχη να συνεργαστούμε με τον σπουδαίο Γάλλο σεφ Gilles Simon Deligiannis.
Κορυφαίος αρχιζαχαροπλάστης που δημιούργησε μόνο για το «Ζάχαρη στην άκρη» συνταγές που εμπεριέχουν τη γαλλική ζαχαροπλαστική και την ελληνική παράδοση, με υλικά αγνά ,χωρίς συντηρητικά και βελτιωτικά .

Στο «Ζάχαρη στην άκρη» αγαπάμε τα πορτοκάλια, τα μανταρίνια, το περγαμόντο και ακόμα περισσότερο λατρεύουμε τα λεμόνια! Δουλεύουμε πολύ με τους καρπούς, τα κάστανα, τα καρύδια, τους χουρμάδες και λατρεύουμε φυσικά τη σοκολάτα! Οι βελούδινες μους σοκολάτας με την πλούσια γεύση τους αιχμαλωτίζουν τις καρδιές των φίλων μας. Αξίζει να δοκιμάσετε την πάστα-τούρτα σοκολάτας και πραλίνας με βελούδινη κρέμα μπισκότου και εκπληκτικό τραγανό τριμμένο μπισκότο, τα κέικ μας με σοκολάτα, βανίλια, πορτοκάλι, καρότο, λεμόνι, τυρί Φιλαδέλφεια, χουρμάδες με καρύδια και πραλίνα!
Θα αγαπήσετε τα ξεχωριστά μπισκότα μας όπου μια μπουκιά αρκεί για να καταλάβει κανείς πως η γλυκιά ποιοτική διαφορά τους οφείλεται στα αγνά υλικά και στο άριστο βούτυρο που χρησιμοποιούμε!
Και ακόμη ,σεβόμενοι τις ιδιαίτερες ανάγκες των μικρών μας φίλων δημιουργούμε υπέροχες τούρτες γενεθλίων σε συνδυασμό γεύσεων που επιθυμείτε και με...ζάχαρη στην άκρη!

Too little sugar…too much delight!


facebook page zahari stin akri

8 σχόλια:

  1. Zaxarh sthn ακρη
    2 δρομους κατω από το πατρικο μου στην Γλυφαδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και δεν εχεις παει ακομα βρε πανε να με πεις αν σου αρεσει

      Διαγραφή
  2. Πολύ γλυκιά ανάρτηση, έστω και με λίγη ζάχαρη!!!! Καλή συνέχεια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ο καθενας μας είναι σκηνοθέτης αυτου του άρθρου. δωσε την εικόνα σου με λέξεις