Σάββατο, 12 Απριλίου 2014

MONAKRIVO GREEK EXTRA VIRGIN OLIVE OIL

Το Μονοπάτι είναι μία εταιρεία 42 ελαιοπαραγωγών με 900 στρέμματα και 16,000 ελαιόδεντρα Κορωνέικης ποικιλίας ημιορεινών και ορεινών ελαιώνων, που βρίσκονται πάνω σε ηλιόλουστες πλαγιές περικυκλωμένες από πεύκα, κουμαριές, σκίνα και μύρτα στην περιοχή Γεράκι-Ήλιδας της Πελοποννήσου.
Η εταιρεία μας ιδρύθηκε το 2013 και πήρε το όνομα «Μονοπάτι» ακολουθώντας το αρχαίο μονοπάτι της ιστορίας. Στην αρχαία Ελλάδα, δύο ημέρες πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες, υπήρχε η παράδοση μιας πορείας από την αρχαία ‘Ήλιδα προς την αρχαία Ολυμπία. Στο μέσο του μονοπατιού προς την αρχαία Ολυμπία όπου και διανυκτέρευαν, είναι οι παρυφές της περιοχής των ελαιώνων μας. Η πορεία αυτή ακολουθούσε ένα μονοπάτι 54 χιλιομέτρων, και συμμετείχαν όλοι: αθλητές, κριτές, ιέρειες, ελλανοδίκες και συγγενείς όλων αυτών.
Έτσι, ακολουθώντας το Μονοπάτι μας και με αγάπη για το ελαιόλαδο, τον τόπο και την ιστορία μας, δημιουργήσαμε το «Μονάκριβο». Ένα ελαιόλαδο που μας κάνει να νιώθουμε περήφανοι. Που μας συνδέει με το παρελθόν, με τις ρίζες μας που φτάνουν μέχρι την αρχαιότητα.

Το Μονάκριβο είναι αγνός χυμός ελιάς και παρασκευάζεται στους ηλιόλουστους, ημιορεινούς ελαιώνες στο Γεράκι Ήλιδας Πελοποννήσου σε υψόμετρο 160 μέτρων, το οποίο θεωρείται ιδανικό για την παραγωγή ελαιολάδου. Το πευκοδάσος και η δροσερή αύρα του Ιονίου Πελάγους συνδυάζονται ιδανικά σε αυτόν τον αρχαίο τόπο με αποτέλεσμα ένα χρυσοπράσινο ελαιόλαδο υψηλής ποιότητας με πολύ χαμηλή οξύτητα, απαλή φυσική γεύση και πλούσιο άρωμα φρέσκου καρπού.
Το Μονάκριβο είναι 100% extra παρθένο ελαιόλαδο υψηλής ποιότητας που παράγεται αποκλειστικά με τη μέθοδο της ψυχρής έκθλιψης και μηχανικά μέσα, από επιλεγμένες ελιές που συλλέγονται με το χέρι.

Tο Μονάκριβο δημιουργείται για να είναι πολύτιμο. Είναι το αγαπημένο, μονάκριβο παιδί μας. Είναι ένα ελαιόλαδο που δημιουργείται με τόση φροντίδα ώστε να είναι πραγματικά ένα και μοναδικό.
Το Μονάκριβο διατίθεται σε τρεις τύπους:

Λίμνες: Από 100% Κορωνέικη ποικιλία. Διαθέτει μια υπέροχη, βελούδινη υφή, ζωντανό χρώμα, πλούσια γεύση και χαμηλή οξύτητα.

Αφανούλες: Από 97% Κορωνέικη και 3% ποικιλία Ματολιά,  αφήνει μια ακαταμάχητη φρουτώδη, ελαφρά πικρή, επίγευση. 


Βιολογικό: Αποκλειστικά από ελαιόδενδρα βιολογικής καλλιέργειας,  θα σας εκπλήξει με την μοναδικά, φυσική γεύση του.

facebook page Monakrivo-Olive-Oil

1 σχόλιο:

ο καθενας μας είναι σκηνοθέτης αυτου του άρθρου. δωσε την εικόνα σου με λέξεις