Τρίτη 8 Απριλίου 2014

THE BEEKEEPER HOMEMADE


φωτογραφίες Ιωάννα Υποδηματοπούλου 

Είμαστε ο Βασίλης, 37 ετών. Σπούδασε Κομμωτική και ασχολήθηκε με αυτήν για 15 χρόνια. Του αρέσει να ασχολείται με την κηπουρική, να διαβάζει και να μαθαίνει συνεχώς καινούργια πράγματα. Και ο Κωνσταντίνος, 33 ετών. Σπούδασε εσωτερική αρχιτεκτονική, αλλά στην πορεία ασχολήθηκε με την ποδολογία και την ονυχοπλαστική. Λάτρεις του κινηματογράφου και της μουσικής. Και οι δυο μαζί: The BEEKEEPER.
   Έχοντας ιδιαίτερη αγάπη στα φυσικά προϊόντα και παρατηρώντας ότι στη εποχή μας όλο και περισσότερα προϊόντα χρησιμοποιούσαν χημικά υλικά ή συστατικά τα οποία δεν αναγνωρίζαμε, νοιώσαμε την ανάγκη να ψάξουμε κάτι εναλλακτικό. Έτσι λοιπόν σε ένα ταξίδι μας στην Σαμοθράκη εντοπίσαμε, σε ένα υπαίθριο bazaar, έναν πάγκο που μας τράβηξε την προσοχή. Είχε κεραλοιφές. Μας κίνησε την περιέργεια και πήραμε μια. Επιστρέφοντας Θεσσαλονίκη αρχίσαμε να ψάχνουμε και να διαβάζουμε για τα διαφορετικά έλαια, τα βούτυρα και φυσικά για τα αιθέρια έλαια και τις ιδιότητες τους και πραγματικά, ξεδιπλώθηκε ένας ολοκαίνουργιος κόσμος μπροστά στα μάτια μας. Παράλληλα εκείνη την εποχή ο ένας από τους δύο είχε και ένα δερματολογικό πρόβλημα, οπότε ήταν μια ¨καλή¨ ευκαιρία να πειραματιστούμε πάνω σ’ αυτό. Κάπως έτσι καταλήξαμε και στην κεραλοιφή για “ΔΕΡΑΜΤΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ”. Μιας και μετά από ένα μήνα χρήσης τα συμπτώματα είχαν καταπραϋνθεί.



   Συνεχίσαμε λοιπόν το διάβασμα και τα πειράματα (τα οποία συνεχίζονται μέχρι σήμερα, σε καθημερινή βάση). Οι κεραλοιφές γίνανε πιο πολλές, εμφανίστηκαν κρέμες, θεραπείες, scrub, σαπούνια και πολλά άλλα. Χρειάστηκαν μήνες προετοιμασίας και πετάξαμε πολλά κιλά από υλικά μέχρι να καταλήξουμε στις τελικές συνταγές.
   Δεν παρακολουθήσαμε κάποιο σεμινάριο, αλλά με πείσμα, υπομονή, διάβασμα και πολλούς πειραματισμούς συνεχίσαμε να προσπαθούμε για το καλύτερο αποτέλεσμα.
   Τις ιδέες για τα προϊόντα τις εμπνεόμαστε μάλλον από τις καθημερινές μας ανάγκες και από την ίδια τη φύση, μιας και πιστεύουμε πως η φύση μπορεί να μας παρέχει όλα όσα χρειαζόμαστε. Μετά από ένα χρόνο  δουλειάς έχουμε φτάσει αισίως τα 50 διαφορετικά προϊόντα, τα οποία καλύπτουν μια αρκετά μεγάλη γκάμα για όλες σχεδόν τις ανάγκες. Αν κάποιος μας ρωτούσε ποια είναι η αγαπημένη μας συνταγή, θα έλεγα, μάλλον, αυτό το προϊόν που έχουμε στο μυαλό μας να κάνουμε… το επόμενο. Γιατί πάντα μας μαγεύει η διαδικασία δημιουργίας ενός νέου προϊόντος. 
   Τα σχέδια μας για το μέλλον είναι να συνεχίσουμε να εξελίσσουμε την δουλεία μας και αν τα καταφέρουμε και βοηθήσει και λίγο το κράτος(!) να ανοιχτούμε και στην ευρύτερη αγορά.
   Τα προϊόντα μας μπορεί να τα βρει κανείς σε κάποιο από τα bazaar στα οποία συμμετέχουμε, στο προφίλ μας στο facebook, beekeeper.homemade και στο blog μας, thebeekeeper0.blogspot.gr, αφήνοντας ένα μήνυμα στο inbox.
Τα stekiapantouu.blogspot.gr τα δοκίμασαν και γράψανε ξεχωριστό άρθρο για αυτά, που μπορείτε να το διαβάσετε εδώ handmade-cosmetics-by-beekeeper-homemade



The  BEEKEEPER    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ο καθενας μας είναι σκηνοθέτης αυτου του άρθρου. δωσε την εικόνα σου με λέξεις