Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

VEIN CHEESE & WINE BAR


κείμενο- φωτογραφίες Ιωάννα Υποδηματοπούλου 

Vein cheese & wine bar
Μάρκου Μπότσαρη 3 Γλυφάδα.

Στην διαδρομή για Θεσσαλονίκη- Αθήνα, είχα αποφασίσει ότι θα δω την καλύτερη πλευρά αυτής της πόλης σε όλα τα θέματα και κυρίως στο φαγητό. Έφυγα με την απόφαση να επισκεφτώ αυτό το νέο μαγαζί, για να έχω μια προσωπική γνώμη. Είχε όλα τα φόντα να με τραβήξει για να πάω κοντά του και όλα τα καλά συστατικά για να λέγεται πετυχημένο στέκι με το καλησπέρα σας …
Μια κουραστική μέρα είχε τελειώσει, με πολύ δουλειά στο Οινόραμα 2014, ήταν η γιορτή της γυναίκας 8/3/2014, και η απόφαση πάρθηκε… ένα ταξί μας άφησε έξω από την πόρτα του μαγαζιού και νομίζω ότι εκείνη την στιγμή δεν θα μπορούσε να μου έχει κάνει καλύτερο δώρο. Με άφησε μπροστά στην πόρτα του παραδείσου.

Μόλις άνοιξε ένιωσα ότι ήμουν στο σπίτι μου. πλάκα με κάνεις Ιωάννα; Σπίτι σου ένα μαγαζί; Δεν σε κάνω πλάκα αλήθεια σε λέω. Είχα την τύχη μόλις φτάσαμε να ήταν άδειο και να το χαρούμε μέσα στην ησυχία του, και την δημιουργική «φασαρία» του προσωπικού του. Και το είπα σπίτι μου επειδή τα κύρια υλικά του είναι πέτρα, ξύλο, σίδερο. Μιλάμε για ένα διώροφο κτίριο το οποίο είναι διαμορφωμένο με απλότητα αλλά σημασία στην λεπτομέρεια. Σχεδιασμένο με σεβασμό στον χώρο από την ιδιοκτήτρια Δέσποινα Χαραλάμπους όπου σπούδασε αρχιτέκτονας και έβαλε το στίγμα της παντού.
Σημαντικό να πάτε με καλή παρέα όπως εγώ και θα το εκτιμήσετε αλλιώς. Το θετικό είναι ότι όλο το προσωπικό είναι καταρτισμένο στο χώρο του κρασιού, από τους σερβιτόρους έως τον μάγειρα.  Μια ευγενική κοπέλα ήρθε και μας βοήθησε στις προτάσεις- είχε ξεχωριστή λίστα για τα νηστίσιμα- και διαλέξαμε ποτήρι κρασί ανάλογα με την ποσότητα που θέλαμε- 75 και 150 ml- σπάνιο να το βρω αλλού.
Για γεύμα διαλέξαμε μπιφτεκάκια κοτόπουλου με πιτούλες και σάλτσα έκπληξη, σαλάτα με σπανάκι και ρόκα, λιαστές ντομάτες μπαλσάμικο και μπάλες μοτσαρέλας, και ζεστό κατσικίσιο τυρί με κρούστα από αμύγδαλα και γλυκόξινη σάλτσα. Φυσικά λευκός οίνος …


Το θετικό στο μαγαζί ήταν πως όση δουλειά και αν έχει πάντα θα σε ρωτήσουν αν περνάς καλά, ενδιαφέρονται για το αν σου άρεσε αυτό που διάλεξες, και είναι κοντά σου να σε ακούσουν. Πολύ σημαντικό για μας η καλή μουσική, με τραγούδια που αποτελούν πρόταση, και στον σωστό τόνο ώστε να ακούς τον συνδαιτυμόνα σου.
Σημαντικό κίνητρο για μένα να βρεθώ στον χώρο ήταν ο Sommelier – αυτός που διαλέγει τα κρασιά και άλλα πολλά- ο Κύριος Γίαννης Χρυσός όπου πρόσφατα πήρε μέρος στον διαγωνισμό για τον καλύτερο Sommelier Ελλάδας, όπου με τις ενδιαφέρουσες οινικές συνεργασίες του, έχετε πολλές επιλογές σε ποτήρι και σε φιάλη.



Νομίζω ότι θα ήταν μεγάλη μου χαρά και τιμή να με ακούσετε και να περάσετε ένα βράδυ εκεί … αρκεί να κάνετε κράτηση …

facebook page vein cheese and wine bar

14 σχόλια:

  1. Καλοπερνάς πουλάκι μου! Καλημέρα όλη μέρα γλυκιά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ ωραία η πρότασή σου Ιωάννα , πραγματικά αξίζει , με ιδιαίτερη σημασία το καλό κρασί
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αχ αν εχεις πάει και εσύ θέλω να μου πείς τι έχεις δοκιμάσει

      Διαγραφή
  3. Ενδιαφέρουσα η πρότασή σου, Ιωάννα! Ιδιαίτερα τωρα που "ανοίγει" και ο καιρός, η Γλυφάδα προσφέρεται για βόλτα και φαϊ!!
    Να'σαι καλά και να περνάς ακόμη καλύτερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. να πας με σιγουρια στο λεω κανε κρατηση για να βρεις μερος θα περασεις ωραια και να με πεις γνωμη

      Διαγραφή
  4. Σιγουρα θα το τιμουσα αη ημουν στα μερη σας... Η περιγραφη σου και μονο θα με κερδιζε :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εγω απο θεσσαλονικη ειμαι
      στην αθηνα ειναι το μαγαζι
      οποτε αν μπορεσεις να πας θα χαρω να με πεις αποψη

      Διαγραφή
  5. Απαντήσεις
    1. θα χαρω να μπορεσεις να την δεις απο κοντα αξιζει τον κοπο

      Διαγραφή
  6. Καλό φαγητό και κρασί; Πως να αντισταθεί κανείς;; :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ελπιζω κανεις γιατι με την πρωτη ευκαιρια θα ξανα παω

      Διαγραφή

ο καθενας μας είναι σκηνοθέτης αυτου του άρθρου. δωσε την εικόνα σου με λέξεις