Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

VINOTERRA


Η ιστορία ξεκινάει από το 1995. Ο Δημήτρης Κόλλιας σε ηλικία μόλις 21 ετών, αποφασίζει να ανοίξει ένα μικρό κατάστημα πώλησης εμφιαλωμένων κρασιών στο Νέο Ηράκλειο. 80 ετικέτες κρασιού σε μία ελληνική αγορά, που μόλις ξεκινούσε να γνωρίζει τι σημαίνει ποιοτικό κρασί μικρών παραγωγών. Η συλλογή μεγάλωνε συνεχώς, για να φτάσει περίπου τις 500 ετικέτες.

Το μικρό μαγαζί δεν χωρούσε πια και έτσι το 2008 δημιουργήθηκε η Cava Vinoterra. Ένας μοναδικός χώρος 160τ.μ. με υπόγειο κλιματιζόμενο κελάρι 80τ.μ. το οποίο φιλοξενεί πια, πάνω από 1200 ετικέτες κρασιών απ” όλο τον κόσμομ δίνοντας στον ειδικό χώρο γευσιγνωσίας που διαθέτει, μία μοναδική αίσθηση για την κουλτούρα του κρασιού.

Η αγάπη για το καλό εμφιαλωμένο κρασί, μας οδήγησε το 2009 στη δημιουργία ενός μοναδικού project στην Ελλάδα, του Vinoterra Resto, ακριβώς δίπλα από τη Vinoterra Cava.


Ένα μικρό εστιατόριο 50 θέσεων, δίνει στον wine lover τη δυνατότητα να απολαύσει δημιουργική μεσογειακή κουζίνα, διαλέγοντας το κρασί από τη διπλανή cava. Wine list δεν υπάρχει, αλλά αυτό δεν στεναχωρεί κανένα. Πηγαίνεις δίπλα στην κάβα και διαλέγεις ή αφήνεις τον Δημήτρη και τη Ντίνα να σε οδηγήσουν. Μικρή κάρτα φαγητού που αλλάζει καθημερινά, ένας ταλαντούχος σεφ, ο Βενέτης Κυρλής και η αγάπη των ιδιοκτητών του για ποιοτικό κρασί, δημιουργούν μια μοναδική οινική κουλτούρα.

FACEBOOK PAGE vinoterragr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ο καθενας μας είναι σκηνοθέτης αυτου του άρθρου. δωσε την εικόνα σου με λέξεις