Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

MARPESSA HOTEL



Κατασκευασμένη στις αρχές της δεκαετίας του 1920, σε μια εποχή που το Αγρίνιο αποτελούσε κέντρο του εμπορίου καπνού στην Ελλάδα με τις κατοικίες των εμπόρων να αποτελούν σύμβολα ευημερίας και κύρους των ιδιοκτητών η συγκεκριμένη κατοικία, η οποία συστεγαζόταν με τις αποθήκες καπνού που συντηρούσε η τότε ιδιοκτήτρια οικογένεια, με έντονα τα αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά της εποχής της αποτελεί κόσμημα της πόλης μέχρι σήμερα.
Η διάθεση να διασωθεί το κτήριο οδήγησε τη Μαριάννα και τον Κώστα στην απόφαση να εντοπίσουν τους ιδιοκτήτες του κτηρίου και να το αποκτήσουν. Όταν λοιπόν η προσπάθεια τελεσφόρησε και το κτήριο μετά από αρκετά χρόνια πέρασε στα χέρια τους πάρθηκε η απόφαση να μετατραπεί σε ξενοδοχείο. Το υφιστάμενο κτήριο στο οποίο μετά από μεγάλη προσπάθεια διασώζονται όλα τα αυθεντικά διακοσμητικά και αρχιτεκτονικά στοιχεία που του προσδίδουν το ιδιαίτερο της αξίας του επεκτάθηκε με την προσθήκη ενός νέου κτηρίου και στο σύνολο των εγκαταστάσεων τους έχουν δημιουργηθεί 14 δωμάτια, 3 σουίτες, χώροι εστίασης, γυμναστήριο και κέντρο ευεξίας .

Σήμερα ο επισκέπτης περνώντας την είσοδο της πάλαι ποτέ καπναποθήκης βρίσκεται στο φιλόξενο χώρο υποδοχής με το εντυπωσιακό τζάκι, την ενημερωμένη βιβλιοθήκη και τη μοναδική διακόσμηση για την οποία συνεργάστηκαν, διεθνείς οίκοι, ντόπιοι τεχνίτες και κατασκευαστές επίπλων από όλη την Ελλάδα. Στη συνέχεια του ισογείου βρίσκεται το bistro, ένα χώρο που μπορεί κανείς να απολαύσει τον καφέ του συνοδευόμενο από ελαφριά πιάτα κατά τη διάρκεια της ημέρας ή το ποτό του με επιλεγμένες προτάσεις γεύσης το βράδυ. Στους τρεις ορόφους των δύο κτηρίων μπορεί κανείς να ξεκουραστεί, να εργαστεί ή να χαλαρώσει στα δωμάτια που έχουν διαμορφωθεί με πρωταρχικό σκοπό την άνετη διαμονή σε έναν φροντισμένο χώρο, απαλλαγμένο από εξωτερικούς θορύβους, σχεδιασμένο να παρέχει απόλυτη συσκότιση , με ανατομικά κρεβάτια στρωμένα με βαμβακερά σεντόνια, μαρμάρινα μπάνια, επώνυμα καλλυντικά και δεκάδες άλλες πινελιές που θα σας κάνουν κοινωνούς μιας νέας εξελιγμένης φιλοσοφίας φιλοξενίας σε εγκαταστάσεις φιλικές προς το περιβάλλον τόσο σε επίπεδο κατασκευής όσο και λειτουργίας, τέλος στο -1 επίπεδο το γυμναστήριο, το χαμάμ, το υδρομασάζ και οι καμπίνες θεραπειών θα σας αναζωογονήσουν συμβάλλοντας και αυτά με τη σειρά τους στην ολοκλήρωση της μοναδικής εμπειρίας που προσφέρει το ξενοδοχείο Marpessa. 

facebook page marpessa hotel




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ο καθενας μας είναι σκηνοθέτης αυτου του άρθρου. δωσε την εικόνα σου με λέξεις