Δευτέρα 6 Μαΐου 2013

ΚΤΗΜΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ ΛΗΜΝΟΣ MOSCATO D' IFESTIA 2012

 
 
κείμενο φωτογραφία Ιωάννα Υποδηματοπούλου
 
θα μας βρείτε και στο pinterest
 
 
 
ΚΤΗΜΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ ΛΗΜΝΟΣ
 
MOSCATO D' IFESTIA 2012
 
ΜΟΣΧΑΤΟ
ΗΜΙ ΑΦΡΩΔΕΣ 8,5%VOL
 
Πλέον είσαι της μόδας αν πίνεις κρασί με αφρό... Άσχετα αν δεν ξέρεις τι πίνεις και πως να το εκτιμήσεις... απλά ακολουθείς... Και συνήθως αφού δεν ξέρεις, παίρνεις το οποιοδήποτε ιταλικό αφρώδες,ακούς ή σου προσφέρουν, χωρίς να μάθεις ποτέ, οτι η χώρα σου παράγει μερικά πολυ καλά, και βραβευμένα αφρώδη και ημι αφρώδη.
 Η Λήμνος όμως που ξέρει καλά, πότε πρέπει αν γίνει η επόμενη κίνηση στο οινικό παιχνίδι, την έκανε και μάλιστα με ... γαργαλιστική εύγευστη επιτυχία. Το κτήμα Χατζηγεωργίου, που βρήσκεται στο Καρπάσι  Λήμνου, μέσα στις καλές επιλογές του, διάλεξε και ετοίμασε για τους ζεστούς μήνες, να ετοιμάσει με την μέθοδο της κλειστής δεξαμενής, ένα λευκό ημι- αφρώδες κρασί, φυσικά απο την ποικιλία Μοσχάτο, όπου έχει παράδωση σε αυτά τα χώματα.
  Το δοκίμασα όταν βρέθηκα στην έκθεση Αφρός και Φυσαλλίδες φέτος στην Αθήνα τον Νοέμβριο του 2012, και φυσικά μπήκε στην λίστα με τις γευστικές απολαύσεις μας!
  Μπορέιτε να πάρετε ένα ποτήρι για σαμπάνιες με στενό στόμιο και ψηλό πόδι, καθήστε στην βεράντα το βράδυ και απολαύστε ένα χρώμα χρυσό ανοιχτό, με ανάλογου χρώματος ανταύγειες, μικρά κορδόνια φυσαλλίδες να προκαλλούν τους γευστικούς σας θύλακες, ήρεμη είσοδο στο στόμα, με πολύ αφρισμό που χάνεται για να αποκαλύψει την δροσερή οξύτητα, που παίζει αντικριστά με την όμορφη γλυκύτητα του μοσχάτου. Με αρώματα διακριτικά, τριαντάφυλλο λευκό, άχνη ζάχαρη και λευκόσαρκα καλοκαιρινά φρούτα, θα σας δροσίσει στο λεπτό.
  Μπορεί εύκολα να ανοίξει ένα γεύμα, ή να συνοδεύσει αλμυρές μουκιές, finger food, φρούτα, ζελέ, λευκά γλυκά. Προσοχή πρέπει να το γευτείτε στους 8 βαθμούς για να μην χάσεται τα πιο λεπτά και απαλά αρώματα. Μην το φοβηθείτε... θα το βρείτε με 8 ευρώ για να στηρίξετε την αφρό- κρεμα της χώρας μας... Φυσικά
 
Καλές Οινικές Απολαύσεις!!!
 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ο καθενας μας είναι σκηνοθέτης αυτου του άρθρου. δωσε την εικόνα σου με λέξεις