Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

NETRINO MR&MRS POM GRANATE


 
 
κείμενο- φωτογραφία Ιωάννα Υποδηματοπούλου
 
 
 
NETRINO

MR&MRS POM GRANATE

Moscato Bianco- Wonderful

6,5% Vol.

Σκαλιά που οδηγούν σε περιστρεφόμενη γυάλινη πόρτα. Είσοδος μέσα σε πολυτελή σάλα. Ευγένεια από το προσωπικό του πολυτελούς ξενοδοχείου, μέχρι να φτάσει στην αίθουσα που γινόταν η εκδήλωση. Και εκεί, μέσα στην μαύρη ενδυμασία του θα ξεχωρίσει, όπως ήταν προδιαγεγραμμένο απο την αρχή ότι θα συμβεί. Από την άλλη, μια λεπτεπίλεπτη και ευαίσθητη παρουσία, με άρωμα ντελικάτο και υπεροχή που δεν την αμφισβητεί κανείς, στάθηκε δίπλα του. Με φόρεμα μαύρο αλλά με χρυσές και κόκκινες λεπτομέρειες. Ένα δυνατό ζευγάρι, που θα τραβήξει τα βλέμματα όλων, άμα τη εμφανίσει.

  Μόνο που μιλάμε για ένα ζευγάρι, που ενώθηκε με τα δεσμά της τεχνογνωσίας και έδωσε ένα «wonderful» οινικό αποτέλεσμα. Τον ρόλο του μυστήριου άντρα, το παίζει το σταφύλι που είναι το Moscato Bianco, όπου καλλιεργείται στην  περιοχή Colli Euganei, της επαρχίας Veneto, στην Ιταλία. Λόφοι ηφαιστειακής προέλευσης, χαρακτηρισμένη περιοχή DOC από το 1969 και με μέσο υψόμετρο 350 μ. Ιδανικό μέρος, για την παραγωγή σταφυλιών υψηλής ποιότητας.  Την ντελικάτη γυναίκα, την αντιπροσωπεύει η ποικιλία ροδιού Wonderful που καλλιεργήθηκε στον Nομό Πέλλας. Ροδώνες ελεγχόμενης καλλιέργειας, με χαμηλές στρεμματικές αποδόσεις σε επικλινή εδάφη, ιδανικά για την παραγωγή ροδιών ανώτερης ποιότητας. Η γνωριμία με το ευρύ κοινό, έγινε στην έκθεση Αφρός και Φυσαλίδες  2012 στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία.  Η ελληνική επιχείρηση με το διακριτικό τίτλο NETRINO ιδρύθηκε το 2010, με σκοπό την έρευνα για τη βιοτεχνολογική αξιοποίηση του ροδιού punica granatum, ποικιλία Wonderful. Στο πλαίσιο της, διεξάγεται μια ολοκληρωμένη μελέτη, για τις βιολογικές και χημικές παραμέτρους της ζύμωσης και απόσταξης του χυμού του ροδιού, μέσα από μεθόδους υψηλής χημικής ανάλυσης και σύγχρονες τεχνικές μοριακής βιολογίας. Η έρευνα αυτή, πραγματοποιείται σε συνεργασία με την πανεπιστημιακή ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Είναι όμως και ένα κρασί που από την αρχή, αποφάσισε ότι μπορεί να στηρίξει και άλλες δράσεις. Ενισχύουν το φιλανθρωπικό έργο του ιδρύματος ΜΕΛΙΣΣΑ προσφέροντας μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις τους.

  Και μιας και η γνωριμία έγινε σε εκδήλωση για αφρώδες, αφού και το ίδιο ανήκει σε αυτήν την κατηγορία, κρατάμε ποτήρι για τα αφρώδες, με ψηλό πόδι, δεν το πιάνουμε από τον πάτο του ποτηριού, και δοκιμάζουμε ένα δείγμα από τα 750 ml της φιάλης. Στους 8 ºC, θα δοκιμάσουμε ένα φυσικό ροζέ, που στο χρώμα συμμετέχει πολύ το ρόδι, και το κάνει έντονο και θελκτικό. Με μια έντονη είσοδο στο στόμα, συναντάς την γεύση του ροδιού, με μια υπόνοια γλυκύτητας που διαρκεί στιγμιαία, αλλά που μουδιάζει γλυκά και διαφορετικά το κέντρο της γλώσσας και του στόματος.

  Το σταφύλι παίζει τον ρόλο του, ώστε να απαλύνει την έντονη οξύτητα, να του δώσει αρώματα λευκόσαρκων φρούτων, και μια ηρεμία ώστε να πίνετε εύκολα. Η άχνη ζάχαρη, τα λευκά άνθη και το ροδάκινο, θα είναι μερικά από όσα θα συναντήσετε, να κάνουν παρέα στο ρόδι. Ένα φινετσάτο κρασί, που κρατά αυτήν την ιδιότητα του ως την επίγευση, που είναι ιδιαίτερη, μακρά, και εντυπώνεται στην μνήμη όπως και η φιάλη του. Ιδανικό απεριτίφ, με 6,5% αλκοόλ, μπορεί να ανοίξει και να κλείσει ένα γεύμα. Δοκιμάστε να το σερβίρεται με σούσι, ελαφρά μαγειρεμένο sea food, σαλάτες, φρούτα και ελαφριά γλυκά.

  Ένα ζευγάρι ρόδι- σταφύλι, που προσφέρει ιδιαίτερη νότα στον ουρανίσκο, την ευχαρίστηση στους επιστήμονες, και βοήθεια στα παιδιά. Νομίζω ότι σε όποια σάλα και αν πιείτε αυτόν τον μυστήριο κύριο, και την ντελικάτη συνοδεία του θα έχετε…

 

Καλές Οινικές Απολαύσεις!!!

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ο καθενας μας είναι σκηνοθέτης αυτου του άρθρου. δωσε την εικόνα σου με λέξεις