Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2012

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΕΛΑΡΙΑ ΣΑΒΒΑΤΙΑΝΟ 2011

 
κείμενο φωτογραφία Ιωάννα Υποδηματοπούλου
 
θα μας βρείτε και στο pinterest
 
 

Ελληνικά κελάρια

Σαββατιανό

Σαββατιανό 2011

ΠΓΕ Στερεά Ελλάδα

Οίνος λευκός Ξηρός.

 

Το Σαββατιανό, είναι η ποικιλία που ευθύνεται για την παραγωγή της ρετσίνας. Για αυτό έχει παρεξηγηθεί σαν ποικιλία. Εν μέρει, δικαιολογημένα, γιατί παράγει κρασιά που είναι σαν νερό. Αν όμως έχει μεγάλο υψόμετρο, μικρή απόδοση και μια καλή οινοποίηση, δίνει ένα καλό αποτέλεσμα.

  Μπορείτε να πάρετε ένα ποτήρι τύπου Young White και στους 10 °C δοκιμάστε αυτή την ετικέτα. Θα βρείτε ένα δροσερό, αχυρόξανθο κρασί, με πράσινες ανταύγειες για να δείξει το πόσο νεαρό είναι, αρκετά ζωηρό για να δείξει ότι μπορεί να υπάρξει και σαν κρασί. Βέβαια αυτό δικαιολογείτε γιατί καλλιεργείτε στην περιοχή Κιούρκα στα 350 μέτρα ύψος. Ένα στοιχείο, που θα σου χρειαστεί όταν θα το πιείς. Τότε θα εκτιμήσεις, την ωραία είσοδο στο στόμα, με χαλαρό σώμα που μπορεί να περαστεί και αδιάφορο, με σωστή οξύτητα για να μην σε δεσμεύει στον συνδυασμό φαγητού.  Έχει ένα καλό μυστικό… αν το κρατήσετε λίγο στο στόμα σας, θα σας δημιουργήσει ένα πιπεράτο μούδιασμα στο κέντρο της γλώσσας, που θα σας δώσει μια ευχάριστη νότα.

Αρώματα όπως των φρούτων του μήλου και του ροδάκινου θα έρθουν στο νού σας, αλλά για να ολοκληρωθούν ίσως θυμηθείτε και το άρωμα του νεαρού γιασεμιού. Ίσως θα σας πειράξει το τελείωμά του γιατί αφήνει μια μικρή δόση πίκρας, και θα έχει κοντή επίγευση. Όμως μπορεί να ξεπεραστεί αν το συνοδέψετε με σαλάτες, κοτόπουλο στη σχάρα, ψάρια στο φούρνο.  Με 5 € είναι μια καλή επιλογή ελληνικού κρασιού, για αυτό…

 

Καλές Οινικές Απολαύσεις!!!

 

 

1 σχόλιο:

  1. Χρόνια Πολλά γεμάτα υγεία και ευτυχία μαζί με τους αγαπημένους σου!!!

    Φιλιά πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ο καθενας μας είναι σκηνοθέτης αυτου του άρθρου. δωσε την εικόνα σου με λέξεις