Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

ΚΤΗΜΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΕΙΟΥ CHARDONNAY 2009


 
θα μας βρείτε και στο pinterest
 
 
κείμενο- φωτογραφία Ιωάννα Υποδηματοπούλου.
 
 
 
Κτήμα Γεροβασιλείου

Chardonnay 2009

Τοπικός Λευκός Οίνος Επανωμής 13,5 % vol

 

 Κοντά στην Θεσσαλονίκη, υπάρχουν πολλά όμορφα μέρη. Ένα τέτοιο, για τον χώρο του κρασιού, είναι το μουσείο με τα ιδιαίτερα ανοιχτήρια. Με σχέδια πρωτότυπα από πολλές χώρες, και μοναδικά στο στυλ. Για να το δείτε πρέπει να πάτε στην Επανωμή, στο Κτήμα Γεροβασιλείου. Εκεί θα δείτε και την παραδοσιακή Παρασκευή κρασιού.

  Μέσα στην αίθουσα που έχει το κτήμα για τις γευσιγνωσίες, με ένα απλό ανοιχτήρι, βγάλαμε τον φελλό για να δοκιμάσουμε ένα χρυσαφί διαμάντι, φυλαγμένο σε μια φιάλη τύπου Βουργουνδίας.

 Σε ένα ποτήρι τύπου Chardonnay, θα δείτε το έντονο κίτρινο χρώμα, με τις χρυσές ανταύγειες του. Μια παρουσία που γεμίζει το ποτήρι. Όταν η επαφή γίνει πιο στενή, και έρθετε πιο κοντά η « μύτη» του είναι ευγενική, έντονα αρωματική, με εσπεριδοειδή και ροδάκινο να κυριαρχούν. Μια καλή αρχή, για να συνεχίσεις, διαπιστώνοντας πως το βαρέλι που το έχει φιλοξένησε του έδωσε ένταση, στρογγυλό «σώμα», γεύση από βαρέλι και κάψιμο, ξηρούς καρπούς, ωραία οξύτητα βανίλια και βερύκοκο, σαν ιδιαίτερες πινελιές. Με μεγάλη χαρά, θα μπορούσαμε να κρατήσουμε στην κάβα μας, αυτό το διαμάντι άλλα 7 χρόνια για να δούμε την εξέλιξη του. Σαν καλό κρασί όμως, κράτησε το καλύτερο για το τέλος, μια ωραία ανάμνηση, με μακριά και έντονη επίγευση.

  Στους 10 °C συνοδεύει οστρακοειδή, πλούσια ψάρια, σαλάτες, ζυμαρικά, πίτες, αλλά και από μόνο του είναι ένα ποτήρι αξιοπρεπέστατο. Είναι ένα αρκετά καλός λόγος, για να πάς και στην Επανωμή. Επίσης έχει και την καλλιτεχνική του υπόσταση η οποία είναι σκουλαρίκαι απο ανακυκλωμένο χαρτί για τις γυναίκες του κρασιού και θα το δείτε το chardonnay 2009 Γεροβασιλείου σκουλαρίκι ΕΔΩ .

Αν το θέλεις με 18 ευρώ μπορείς να το έχεις και να χαίρεσαι. Από μένα…

Καλές Οινικές Απολαύσεις!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ο καθενας μας είναι σκηνοθέτης αυτου του άρθρου. δωσε την εικόνα σου με λέξεις