Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

Σ.Σ ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ WINNER 2012


 
κείμενο- φωτογραφία Ιωάννα Υποδηματοπούλου.
 
Θα μας βρείτε και στο pinterest
 
 
Σ.Σ Λογοθέτης

Winner 2012

Chardonnay – Μαλαγουζιά   13% Vol.

 

 Όσοι μένουν Αθήνα, πηγαίνουν στην Χαλκίδα για βόλτα. Αξίζει λοιπόν να ξέρουν, πως στα χώματά της, φιλοξενεί δυο λευκές ποικιλίες που χαρίζουν ένα νικηφόρο αποτέλεσμα σε μια φιάλη.

 Μετά από αρκετά χρόνια στον χώρο του κρασιού, ο κ. Λογοθέτης αποφάσισε να αφήσει την προσωπική του σφραγίδα στον οινικό κόσμο. Διάλεξε αργιλοπηλώδη εδάφη, σε υψόμετρο έως τα 850 μέτρα, για να βγάλει έως 40.000 φιάλες τον χρόνο. Παίζοντας με τα ίδια όπλα όπως όλοι, θέλησε να νικήσει μια μερίδα του κόσμου.

  Πριν όμως σας πω για το κρασί, θέλω να σταθείς στην ετικέτα του, που το προσδιορίζει με απλότητα, σαφήνεια και εξυπνάδα. Ο ίδιος σχεδίασε το εξώφυλλο της επιτυχίας του. Νικηφόρο και απλό! Γνωρίζοντας πως όλα είναι ρευστά σαν το προϊόν του, και πως όλα έχουν τα πάνω και τα κάτω τους, όπως οι άντρες στην ετικέτα του.

 Σε ένα ποτήρι τύπου Chardonnay με ψηλό πόδι, στους 8 °C θα γευτείς έναν λευκό ξηρό οίνο από 70% Chardonnay και 30% Μαλαγουζιά. Είναι ακόμα πολύ φρέσκο, οπότε καλό είναι να το αφήσετε τουλάχιστον 6 μήνες σε σκιερό μέρος για να δείξει την προσωπικότητά του. Με «μύτη» ήπια αρκετά κλειστή ακόμα, όμως με καλές προοπτικές, σε προϊδεάζει για το μετά. Η είσοδος στο στόμα, είναι περίπου αυτό που περιμένεις. Δροσερό, με ισορροπημένη οξύτητα, όχι τόσο αρωματικό αλλά με τον καιρό θα γίνει καλύτερο, και μια μικρή αλλά σημαντική δόση αλατότητας.  Έχει δημιουργηθεί στη δεξαμενή, με την μέθοδο του μπατονάζ, και αυτό του χαρίζει ένα λεπτό ανοιχτό χρώμα, με πρασινωπές ανταύγειες και φρούτα να κυριαρχούν, με μια νόστιμη τραγανότητα. Το τελείωμα είναι σύντομο αλλά αρκετά καλό.

  Ένας οίνος για το καθημερινό τραπέζι, όπου συνοδεύει ευχάριστα πίτες, μπρουσκέτες, σαλάτες πράσινες, ζυμαρικά. Μια νικηφόρα πρόταση που με 5 ευρώ, είναι μια πρόταση που μπορέιτε να δοκιμάσετε.

Καλές Οινικές Απολαύσεις!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ο καθενας μας είναι σκηνοθέτης αυτου του άρθρου. δωσε την εικόνα σου με λέξεις