Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΑΤΟΜΟ...

ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΙΣΜΕΝΗ
Καλησπέρα, καλησπέρα....
Τι με κάνετε;;;;;
Ξέρω τα είπαμε το πρωί, αλλά ήθελα να γράψω μια ανάρτηση, που μάλλον θα είμαι στην πλευρά που θα κάνει την εξαίρεση του κανόνα.
Ας τα πάρω από την αρχή....
Χτες το καμάρι μου, πέρασε και το τελευταίο του μάθημα- επιτέλους- και εγώ κόπηκα με 4,1 - έλεος, αίσχος, ντροπή του καθηγητή να μην περάσει εμένα τον φωστήρα, το κουκλί, πως τε τα κοινό μου, αλλά έτσι είναι- και όπως καταλαβαίνετε στην οικογένειά του, επικρατούσε χαρά και πανδαιμόνιο.
Λογικό, μιας και μας έμεινε πρακτική, πτυχιακή και ώξο από την πόρτα.
Για να καταλάβετε τι θα πω, να έχετε υπόψιν σας πως ο Χρήστος, δεν είναι και η τρελή αδυναμία της μάνας μου- για την ακρίβεια καλύτερα να μην τα είχα μαζί του- οπότε να το ξέρετε για να καταλάβετε πως ένιωσα.
Μόλις μου το ανακοινώνει, πετάγομαι από την καρέκλα- μέχρι που όλοι απόρησαν τι έπαθα- και με χαρά πάω σπίτι, κάνω κάτι δουλειές και το λέω και στην μάνα μου, ότι το παιδί πέρασε το μάθημα. Είναι αγώνας να φτάνεις στο τέλος και να μην σε περνάνε.
Που λέτε είπε ααααα συγχαρητήρια, μπράβο στο παιδί και από εδώ πάνε και οι άλλοι.
Το λέω στο καμάρι μου - καλά δεν πέταξε από την χαρά του- και μου λέει:
- άλλο είναι να λες συγχαρητήρια γιατί το νιώθεις και άλλο μέσα από την καρδιά σου.
και λέω εγώ
- γιατί η δική σου η μάνα ρωτά για μένα; οκ και να το μάθει θα πει συγχαρητήρια και οκ αυτό ήταν.
Λογικό με φάνηκε ότι οκ, απλά μια πληροφορία είναι για την γυναίκα, δεν είμαι και παιδί της να σκάει τι θα κάνω. Έλα μου όμως που έκανα λάθος. και εκεί είναι που συγκινήθηκα.
μου απαντά που λέτε:
- εμένα από μόνη της η μάνα μου με ρωτά αν πέρασες η όχι μάθημα και χαίρετε όταν το κάνεις. εγώ της είπα ότι έχεις 8 μαθήματα για το τέλος και μου είπε μπράβο της τελειώνει.
Μένω λίγο, γιατί όσο και να πεις, είναι μεγάλη υπόθεση κάποιος να χαίρετε με την χαρά σου. Δεν το περίμενα....
Όχι δεν το περίμενα από την συγκεκριμένη όχι αυτό, απλά δεν το περίμενα από την θέση που έχει για μένα. Γιατί όσο και να πείτε, το να σε αγαπάει η πεθερά σου, είναι μεγάλο πράγμα.
Και μπορώ να πω, πως είναι η χημεία μαζί της, που λες από την αρχή πως μαζί σου βρε αδερφέ τα βρίσκω, συνεννοούμαι πως το λένε. 
Ήρεμος άνθρωπος- και αυτό είναι που με κέρδισε, ότι μπορείς να μιλήσεις άνετα σε αντίθεση με την μάνα μου- μου έβγαλε κάτι πολύ προστατευτικό, να θέλω να της κάνω συνέχεια δώρα και αγκαλιά. ΑΑΑΑ όλα και όλα, εγώ είμαι εκδηλωτικός άνθρωπος.
 Όλα τα λέω- δυστυχώς- καμία ατάκα δεν κρατώ, οπότε καταλαβαίνετε πως νιώθω. Αφήστε που όταν πάω στην πόλη τους, το μόνο ωραίο δώρο που μπορεί να μου κάνει, είναι τα μακαρόνια της- θεϊκά δεν υπάρχουν, άξια τα χλμ που κάνω, να πάρω και την συνταγή- αααα και οι πατάτες φούρνου- μετά της γιαγιάς μου οι καλύτερες- αλλά ακόμα και συνταγή να πάρω ,σίγουρα το πιο κύριο συστατικό είναι η αγάπη της- παιδιά ειλικρινά τόση αγάπη για το σπίτι της δεν υπάρχει, σίγουρα δεν της μοιάζω στην καθαριότητα και σχολαστικότητα με τίποτα άφταστη και μπράβο της- παντού θα την δείτε μέσα σε όλα.
Κ Αρετή- ναι καλά θυμηθήκατε, από την κυρία εμπνεύστηκα το όνομα στο κείμενο μου η αγάπη είχε γεύση γλυκόξινηνα σας πω πως πολύ χάρηκα που νοιάζεστε, γιατί και εγώ σας συμπαθώ, αν και με ταλαιπωρεί, ευχαριστώ που κάνατε τον γιο σας,-16 ώρες γεννούσε για να βγάλει το κουκλί- να είστε καλά που τον αντέχετε- πείτε με και αυτήν την συνταγή γιατί δεν ξέρω τι να κάνω- ευχαριστώ για τα μακαρόνια - δεν υπάρχουν θεϊκά- και χτες ήσασταν η στιγμή της μέρας, που με έκανε να συγκινηθώ. Επιτέλους με σκέφτονται κάποιοι με αγάπη.
Λοιπόν τι λέτε δεν άξιζε η ανάρτηση; δεν είμαι η εξαίρεση του κανόνα;;

14 σχόλια:

  1. NAI!!NAI ΑΞΙΖΕ!!!!!
    KAΛΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΝΑ ΣΕ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΕ ΑΓΑΠΟΥΝ!!
    ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ ΚΟΥΚΛΙ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. να σαι καλα λουρδη μου ολα καλα να σαι πανε και εγω πιστεψα οτι αξιζε ετσι ενιωσα και το εγραψα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. φυσικα κ άξιζε!μπραβο για την συμπάθεια κ αγάπη που δείχνεις προς την πεθερά σου!διότι κ αυτη μαμα είναι...καλο βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συμφωνώ με τη lourdi...άξιζε...πράγματι το να σε αγαπάει η πεθερά σου είναι πολύ μεγάλο πράγμα.
    Εγώ δόξα το Θεό καλύτερη δε θα μπορούσα να έχω.
    Φιλιά!!!!!!Καλό βράδυ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αξιζε ειδικα αφου σε κανει να αισθανεσαι τοσο ομορφα, ναι και παλι αξιζε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Kαλημέρα, σε περιμένω από το Ψαρότοπο να παραλάβεις το δώρο σου !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Να είσαι πάντα καλά και ευτυχισμένη καλή μου.Καλή σου μέρα με υγεία και καλές εκπλήξεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μπράβο στην πεθερούλα, αγαπάει φαίνεται πολύ τον γιόκα της, γι αυτό νοιάζεται και για σένα.
    Οσο για την μανούλα, μην την παρεξηγείς!
    Κι αυτή σε αγαπάει πολύ και σε θεωρεί μοναδική, και ίσως πιστεύει πως κανείς δεν είναι τόσο άξιος για την κορούλα της.
    Με διαφορετικό τρόπο αντιδράει η κάθε μανούλα, όμως το βέβαιο είναι πως όλες θεωρούν τα "βλαστάρια" τους μοναδικά!
    Δεν θέλω να πω το τετριμμένο "Οταν θα γίνεις μανούλα, θα καταλάβεις", αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινό!
    Φιλάκια, να περνάς πολύ όμορφα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. μαγδαληνη μου δεν ειμασετ αγιες οι γυναικες και ξερεις πως υπαρχει αναταγωνισμος μεταξυ μας ποσο μαλλον οταν ξερει - ακριβως γτ ειναι μανα- πως καποια αλλαη εχει τον γιο της. φυσικα θελει να περνα καλα αλλα μερικες ξες πως εινια....αν δεν μου εβγαζε να την αγαπησω φυσικα και δεν θα το εκανα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ελ μαρα μου ειμαστε απο τις τυχερες;;; τον επιβεβαιωνουμε τον κανονα;;;; μπραβο κουκλα μου και φυσικα καλα να εισαι γτ ειναι πααααααααααααααααρααααααααααααα πολυ σημαντικο να σε αγαπει η πεθερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. δημιουργια μου να ξες πως επειδη ειναι απο αλλη πολη πολυ μακρια μενω σπιτι της ποτε μα ποτε εν με εκανε καρδια να φυγω μετα. οσο και ψευτικο να ηταν -που δεν ηταν - την πρωτη φορα που με εβλεπε- εγω μπηκα στην θεση της γυναικας και ελεγα μα καλα δεν νιωθει καπως που της λεει ο γιος της παο εδω η κοπελα μου- μετα το βλεπεις ρε παιδι μου. ποτε μια παρασταση δεν κρατα παντα και δεν παιζετε καλα και νιωθω οτι της αρεσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. λαμπρο μου κερδισα;;;;πως να το παρω καλε;αφου εισαι στο βυθο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. αχτιδα μου και εσυ να εισια καλα και να αντεχεις με τα μικρα και αν πονας εχω κατι φυσικα ματζουνια θεραπευτικα απο την φυση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ελενα μου ναι οκ το να αγαπας το παιδι σου δεν σημαινει παντα οτι εχεις και την παιδεια να αγαπας τις επιλογες του. μπορει να του κανεις την ζωη κολαση για να κανει οτι θες. εχω δει παραδειγματα και ειλικρινα ετρεμα το να την δω. ευτυχως εκνα λαθοοοοοοοος καλα οσο για την μανα μου αλλο να τηνδ εις και αλλο να στα λεω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ο καθενας μας είναι σκηνοθέτης αυτου του άρθρου. δωσε την εικόνα σου με λέξεις