Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

ας μιλησουμε για αγάπη...πρόλογος


Κάθε κείμενο έχει και τον πρόλογό του. Είναι αυτός που σε βάζει μέσα στο νόημα του κυρίως θέματος, σου δείχνει τι θα επακολουθήσει, και μετά αν σου αρέσει ακολουθείς τη επόμενη σελίδα.      
     Για αυτό ας τα πάρουμε από την αρχή. 
Λέγομαι Ιωάννα. 
Οι φίλοι με φωνάζουν το παιδάκι της αγκαλίτσας, γιατί 3 πράγματα δεν μπορώ να κάνω χωρίς αγκαλιά: να κοιμηθώ, να δω ταινία και να ακούσω συναυλία. Σπουδάζω ( και αυτό όχι από επιλογή )  τεχνολόγος γεωπόνος, που τελικά βρήκα πολλά πεδία που μπορώ να σας βοηθήσω. Πάθος μου όμως, ήταν η ψυχολογία. Από τετάρτη δημοτικού, άρχιζα να διαβάζω βιβλία ,για να εμπλουτίσω το λεξιλόγιό μου, είχε πει η δασκάλα. Μέσα από αυτά όμως, μάλλον κοινωνικοποιήθηκα, αγάπησα, φαντάστηκα, ονειρεύτηκα, τα έκανα φίλους μου και από τότε δεν τα αποχωρίζομαι. Έκτοτε, διάβασα πολύ ψυχολογία, και έγινα η εξομολόγος της παρέας. Μου αρέσει αν βοηθάω, να βλέπω ότι η γνώση μου πιάνει τόπο, και πως με ένα μαγικό τρόπο ηρεμώ και διευκολύνω κάποιον. Άρχισα να γράφω κείμενα για την σχολική εφημερίδα, για περιοδικά, και για λογοτεχνικούς διαγωνισμούς ( με τον καιρό θα σας δείξω τι ακριβώς έχω γράψει να με πείτε την γνώμη σας). Ώσπου εδώ και καιρό ,ήθελα να κάνω κάτι δικό μου...στης αρχή τουλάχιστον. Που να το μοιράζομαι με κόσμο, που θα την αγαπήσει την προσπάθεια, και θα τον βοηθήσει να πάει ένα βήμα παραπέρα , να γίνει καλύτερός, να ακούσει από κάποιον ότι δεν τολμά να πει στον εαυτό του. 
Έφτιαξα αυτήν την γωνιά, για να βοηθήσω πρώτα εμένα. Να ακούω πρώτα εγώ, τι καλό κρύβω μέσα μου και δεν το λέω. Έχω μια σχέση από απόσταση 2,7 χρόνια και θέλει πολύ κόπο, για να την κρατήσεις και ζωντανή, αλλά και για να υπάρχει. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που το κάνουν, για διάφορους λόγους. Για αυτούς, θα δώσω ένα μεγάλο μπράβο, ένα φιλί, και ένα θάρρος για να συνεχίσουν να υπάρχουν.
  Εκεί έξω, υπάρχει το άλλο μισό για τον καθένα. Το ξέρω! και ο καθένας μας το ξέρει απλά ή φοβάται να το πιστέψει ή δεν θέλει να το κάνει. Αυτή τη γωνιά την έκανα για πολλούς λόγους.
  1.  για να βοηθήσω, όσους έχουν σχέση
  2. για να κάνω, όσους δεν έχουν, να πιστέψουν ότι μπορούν να αποκτήσουν
  3. για να δώσω ιδέες ( και με την βοήθειά σας) ώστε να κάνουμε την μέρα μας καλύτερη ( και μην πείτε ότι δεν γίνετε)
  4. για να εκτιμήσουμε τα απλά
  5. για να έχουμε ένα χώρο που θα μας κάνει να ξεφεύγουμε από τα άσχημα
  6. για να γελάμε ( που είναι ένα σημαντικό δώρο )
  7. και κάλλους πολλούς λόγους, που θα τους βρούμε μαζί με όσους με ακολουθήσουν
  8. γιατί ακούω νέους, να λένε ότι δεν μπορούν να ερωτευτούν ( ΑΠΟΚΛΕΊΕΤΕ :-( )
  9. ότι όλοι έχουμε χάσει τον ρομαντισμό μας ( καλέ τι λέτε :-P )
  10. μα ΚΎΡΙΩΣ για να αγαπάμε.
ΔΕΝ ξέρω αν θα έχει απήχηση, αλλά ήταν μια εσωτερική ανάγκη μου να το κάνω. Θέλω να βοηθήσω και να βοηθηθώ. Στην συνέχεια θα κάνω και στήλη για σχέσεις. ΔΕΝ έχω δικό μου υπολογιστή και ότι κάνω θα γίνετε απ έξω, οπότε λίγη υπομονή, και ενθάρρυνση.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ εκ των προτέρων όσους με στηρίξουν και θα χαρώ να σας δω στην παρέα μας.

ΠΡΩΤΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ:
απόψε σκάστε ένα χαμόγελο στο σύμπαν...έτσι γιατί σας αρέσει. και να είστε σίγουροι ...εκείνο κάτι θα βρει για να σας ανταμείψει.

2 σχόλια:

  1. Οι άγγελοι την ονομάζουν επουράνια χαρά, οι διάβολοι: μαρτύριο της κόλασης, οι άνθρωποι τη λένε αγάπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ο καθενας μας είναι σκηνοθέτης αυτου του άρθρου. δωσε την εικόνα σου με λέξεις