Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΣ ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ W ΜΟΣΧΑΤΟ



                                         κείμενο - φωτογραφία Ιωάννα Υποδηματοπούλου
 
Κτήμα ανατολικός αμπελώνας

W μοσχάτο

Μοσχάτο

Επιτραπέζιος οίνος 12,5% vol

 

 Τα νέα κρασιά έχουν μαγεία και μυστήριο. Ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου δώσουν στο ποτήρι. Κανένας δεν ξέρει για αυτά να σου πει. Νιώθεις σαν τον Κολόμβο σε νέα γη.  Όταν ο φελλός ανοίξει, όταν το άρωμα σε πλησιάσει, και η στιγμή γεννιέται, τότε ναι κάτι μαγικό συμβαίνει.

 Έτσι ένιωσα όταν δοκίμασα το μοσχάτο από τον Ανατολικό Αμπελώνα, από τα Άβδηρα της Ξάνθης. Νέο κτήμα, και η χαρά να δω τι καλό έχει δημιουργήσει είναι μεγάλη. Ένα ποτήρι κολονάτο, είναι αυτό που μου έδειξε το ανοιχτό του χρώμα και τις λεπτές αχυρόξανθες ανταύγιες , την διαφάνεια και την ντελικάτη μυρωδία του.

 Ένα λευκό τριαντάφυλλο, ένα άρωμα από άχνη ζάχαρη, λεμόνι, εσπεριδοειδή, με περίεργη διάθεση στην είσοδο στο στόμα, και παιχνίδισμα με την οξύτητα γίνεται αντιλυπτό από την αρχή. Ωραίο μούδιασμα στο στόμα και γίνεται αμέσως αισθητό το σώμα του κρασιού. Ήρεμο με δυνατότητα να το συνοδεύσεις με καθημερινά φαγητά και με φρούτα. Με μακριά επίγευση και γεύση που περιέχει μια αλμυρότητα.

Νομίζω ότι αυτή η ανακάλυψη άξιζε να γραφτεί και να παρουσιαστεί. Γιατί πηγαίνει με πράσινες σαλάτες, ριζότο, μανιτάρια στην σχάρα και ζυμαρικά. Από εμάς…

 

Καλές Οινικές Απολαύσεις!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ο καθενας μας είναι σκηνοθέτης αυτου του άρθρου. δωσε την εικόνα σου με λέξεις