Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

ΚΤΗΜΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΜΑΛΑΓΟΥΖΙΑ 2012


 
κείμενο φωτογραφία Ιωάννα Υποδηματοπούλου
 
 
Κτήμα Γεροβασιλείου

Μαλαγουζιά  2012

Τοπικός Οίνος Επανομής 12,5%

 

Υπάρχει μόδα και στο κρασί; Ναι … είναι η λευκή επέλαση της Μαλαγουζιάς. Μιας ποικιλίας αρωματικής, με ωραίο χρώμα και προσαρμοστικότητα. Ένα προϊόν όπου μπορεί τώρα το καλοκαίρι να συνοδέψει τα βράδια μας, και να δείξει τον πλούτο της ελληνικής μας γης. Η ποικιλία αυτή έχει τις ρίζες της στα χώματα της Αιτωλοακαρνανίας και λίγοι το ξέρουν. Δεν θα είχε όμως αναστηθεί αν ο Ευάγγελος Γεροβασιλείου, δεν είχε ασχοληθεί μαζί της σοβαρά και ουσιαστικά.

 Αυτό όμως ήταν η αρχή. Δεν θα μπορούσε ο ουσιαστικός πατέρας της να μην κάνει κάτι με αυτήν την πρώτη ύλη.  Υπάρχει η δυνατότητα κάποιες χρονιές να κάνει όψιμο τρύγο, αλλά συνήθως το μπουκάλι που κυκλοφορεί είναι μια μαλαγουζιά κάθε χρόνο.

Νέα εμφάνιση, νέα σχεδίαση, νέα φιλοσοφία. Η πρακτική της οινοποσίας πάντως παλιά και δοκιμασμένη. Σε ένα ποτήρι με ψηλό πόδι, μια τουλίπα κλειστή, γεμίζει μέχρι την μέση και μένη κάποια λεπτά για να δώσει τον καλό εαυτό της.  Με μύτη έντονη, γεμάτη από κίτρο, λευκά λουλούδια, άνθη δεντρολίβανου, άνθη λεμονιάς, πεπόνι, ροδάκινο. Με την συνέχεια στο κέντρο της γλώσσας να είναι μια παρουσία δυνατή μέσα στο στόμα. Πληθωρικό ικανό να σου μουδιάσει γλυκά το στόμα, να σε κάνει να χαθείς με την οξύτητα και τα αρώματα που θα βρεις, την ευχαρίστηση που θα σου δημιουργήσει, και την μακρά γευστική επίγευση, που κλείνει με πικρές νότες αλλά και θύμησες από γη, βρεγμένο χώμα και χορτάρι και άνθη μικρά.

 Κάτι τόσο όμορφο ψάχνεις και την ανάλογη παρέα για να το συνοδέψεις. Ζυμαρικά, σαλάτες με κοτόπουλο, κοτόπουλο στην σχάρα, ριζότο με λαχανικά, αλλά και μόνο του είναι μια ελληνική πρόταση που αξίζει να δοκιμαστεί. Εξάλλου ο κάθε πατέρας είναι περήφανος για το παιδί του. Έτσι και το κτήμα Γεροβασιλείου, για αυτό το παιδί του και για όλη την προσπάθεια του να το αναστήσει.

 

Καλές Οινικές Απολαύσεις!!!

1 σχόλιο:

  1. Ειχα πολυ καιρο να ερθω απο εδω λογω στρατου.Δεν ξεχνώ ομως ποτέ τους μπλοκόφιλους και ετσι περνάω σήμερα για ν αφησω πολλές ευχες για εναν ομορφο μηνα.Καλο καλοκαιρι να περάσεις * • ♫ ♫ ♫ • *** • ♫ ♫ ♫ • ***Πολυ καλη προταση θα το εχω υπ οψιν μου αυτο το κρασι!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ο καθενας μας είναι σκηνοθέτης αυτου του άρθρου. δωσε την εικόνα σου με λέξεις