Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΛΥΚΟΣ ΜΑΛΑΓΟΥΖΙΑ 2012


 
κείμενο φωτογραφία Ιωάννα Υποδηματοπούλου
 
 
Οινοποιείο Λύκος

Μαλαγουζιά Λύκου 2012

Μαλαγουζιά

 Τ.Ο.  Στερεάς Ελλάδας 12,5 % Vol

 

Ήταν πριν δύο χρόνια η μεγάλη τρέλα στον κινηματογράφο, να μετατρέπουν τα παραμύθια για μικρά παιδιά, σε ιστορία για μεγάλα παιδιά.  Ένα από αυτά ήταν κοκκινοσκουφίτσα αποκτώντας κοινό ενηλίκων, δημιουργώντας εντυπώσεις και παίζοντας με λέξεις και σκηνές. Το promo video είχε στο τέλος την έκφραση:

« Εσύ; φοβάσαι τον λύκο;»

Σχεδόν δύο χρόνια μετά έρχομαι να σε ρωτήσω το ίδιο, αλλά όχι για την ταινία. Αν την είχες δει θα καταλάβαινες ότι μέσα από κάποιες σκηνές προσπαθούσαν αν δείξουν καλό τον λύκο. Μα ο δικός μας δεν μπαίνει σε πλάνο αλλά σε ποτήρι κολονάτο. Εγώ δεν τον φοβήθηκα, τον στρίμωξα σε μια τσάντα, του έδωσα χώρο να αναπνεύσει και να μου δείξει γιατί τον αποφεύγουν όλοι.  

 

Έχει καταγωγή από την Εύβοια και την Βοιωτία όπου μεγάλωσε  σε υψόμετρο 200μ.  ο Λύκος είναι πονηρός και για να γίνει τόσο μοναδικός μπόρεσε  και δημιούργησε μια γυναίκα. Μια μαλαγουζιά με την μέθοδο της  Κρυοεκχύλισης και την οινοποίησε στους 17°C.  Ο λύκος μου έσκασε ένα χαμόγελο μέσα από το ποτήρι με το ψηλό πόδι, με κλειστό στόμιο, και ήξερε ότι είχε κερδίσει ένα μέρος του παιχνιδιού χωρίς καν να παίξει. Απλά ήθελε το χειροκρότημα και τις εντυπώσεις να μάθει.

Μου έδειξε το κιτρινοπράσινο λαμπερό χρώμα και τα έντονα πολύπλοκα αρώματα εσπεριδοειδών και ροδάκινου. Την είσοδο στο στόμα που από την αρχή σε προκαλεί με τα λεπτά αρώματα όταν το ποτήρι κάθεται.  Δροσερό, ειδικά για το καλοκαίρι με ευχάριστη οξύτητα, που μπορεί να καλό δουλευτεί ακόμα, ισορροπία στη γεύση όπου η παραμονή της στο κέντρο της γλώσσας προκαλεί εκπλήξεις, μουδιάσματα, και γευστικά ταξίδια και διάρκεια στην επίγευση. Σκέφτεται τον εαυτό του δίπλα σε θαλασσινά, όπως  τσιπούρα, καλαμάρι γεμιστό, λαχανικά, κοτόπουλο λεμονάτο, ζυμαρικά με άσπρες σάλτσες. Κρατά την θερμοκρασία του σώματός του στους 8- 10°C.

Μπορεί να μην το είδα το βλέμμα του εκείνη την στιγμή, μπορεί να μην άκουσα την ολοκλήρωση του χαμόγελού του, αλλά είμαι σίγουρη ότι ένιωσε αν άξιζε η πρόκληση που με έβαλε. Η ερώτηση όπως του έργου παραμένει…

Φοβάσαι τον λύκο;

Και εγώ συνεχίζω…

Στο ποτήρι;

 

Καλές Οινικές Απολαύσεις!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ο καθενας μας είναι σκηνοθέτης αυτου του άρθρου. δωσε την εικόνα σου με λέξεις