Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

ΚΤΗΜΑ ΑΒΑΝΤΙΣ ΛΕΥΚΟΣ 2010


 
 
θα μας βρείτε και στο pinterest
 
 
κείμενο - φωτογραφία Ιωάννα Υποδηματοπούλου
 

Κτήμα Αβαντίς

Κτήμα Αβαντίς λευκό 2010

Viognier Ασύρτικο

ΠΓΕ Εύβοια 12,5% vol

 

« Η ζωή είναι πολύ μικρή για να πίνεις κακό κρασί» είναι μια πρόταση που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και κατά σύμπτωση ταιριάζει απόλυτα στην οινική μας επιλογή ,το λευκό του κτήματος Αβαντίς. Είναι ελληνικό, μοναδικό, ποιοτικό και μια καλή πρόταση για όλες τις ώρες. Και αυτό έγινε όχι από σύμπτωση, αλλά από την καλή δουλειά του Απόστολου Μούντριχα.

Δούλεψε πολύ για να έχει ένα καλό σταφύλι, σε μια χρονιά μάλλον δύσκολη για πολλούς, προσπάθησε να κάνει μια καλή δουλειά, και πέτυχε να έχει ένα καλό αποτέλεσμα. Και όλα αυτά, μέσα από έναν ιδιόκτητο αμπελώνα, στο όρος Δίρφη, όπου η παραγωγή και η εμφιάλωση περνάνε από τα χέρια του. Και κάπου εδώ σταματάει η προσπάθεια του παραγωγού, και την ευθύνη την αναλαμβάνει πλέον ο χρόνος, όπου με το πέρασμά του θα δώσει ή ώθηση ή ένα τελειωτικό χτύπημα στην κάθε προσπάθεια του.

 2010 έγραφε η ετικέτα, και ανοίχτηκε το 2013. Για πολλούς θα είχε ξοφλήσει σαν κρασί και δεν θα είχε κάτι να δώσει, μα θα έπρεπε να το πουν αφού ανοίξουν το μπουκάλι και κρατήσουν την πρώτη ανάμνηση που τους προσφέρει.  Σε ένα ποτήρι τύπου τουλίπα για να κρατήσει όλα τα αρώματά του, ή σε ένα ποτήρι τύπου Βουργουνδίας που μπορεί να ανοιχτεί καλύτερα, θα δείτε το ίδιο αποτέλεσμα.

 Ένα χρώμα που θα το ζήλευαν ακόμα και γυναίκες φυσικές ξανθιές, καθώς ήταν  χρυσοκίτρινο, με ανταύγειες χρυσές που ο τόνος τους έπαιζε ανάλογα με το φώς, τόσο σπάνιες και μοναδικές που ακόμα και ο παραγωγός του δεν θα το πίστευε. Δοκίμασέ το δέκα λεπτά αφού μείνει στο ποτήρι, σε θερμοκρασία 8 °C ώστε να δεις και να απολαύσεις, την ήρεμη, γεμάτη είσοδο στο στόμα, την μοναδική αίσθηση της πληρότητας στο στόμα σου, όπου η αρκετά ισορροπημένη ακόμα οξύτητα και η λιπαρότητα του, σε έκαναν να μην θέλεις να το καταπιείς. Φυσικά έχει χάσει λίγο από την φρεσκάδα του αλλά έχει κερδίσει σε ποιότητα. Κυρίαρχα αρώματα ήταν του ροδάκινου, και άνθη πορτοκαλιάς. Μια δόση βανίλιας ερχόταν στο βάθος του ποτηριού, και με την πάροδο του χρόνου, κέρδισε αρώματα βαρελιού, λευκού πιπεριού, και μελιού. Με «σώμα» ώριμο και γεμάτο, και μια πολύ καλή διάρκεια στην επίγευσή του, με ήχο από γλυκό κουταλιού και λευκά άνθη είναι μια επιλογή, που αξίζει να προσεγγίσει ο ουρανίσκος σας.

  Φυσικά είναι μια πολύ καλή πρόταση σαν ποτήρι μόνο του για να καταλάβετε την εξέλιξή του, αλλά η συνοδεία σκληρών πικάντικων τυριών, με λαχανοντολμάδες, με πίτες με παραδοσιακό φύλλο ή μια σαλάτα φρούτων είναι μερικές προτάσεις που του ταιριάζουν. Μια επιλογή που μπορείτε να βρείτε και να γευτείτε εσείς και οι φίλοι σας με 10 €, στηρίζοντας έτσι την ελληνική οινική παραγωγή.

 

Από εμάς …

 

    Καλές Οινικές Απολαύσεις!!!

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ο καθενας μας είναι σκηνοθέτης αυτου του άρθρου. δωσε την εικόνα σου με λέξεις