Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

ΚΤΗΜΑ ΠΟΥΛΤΣΙΔΗ ΚΑΡΥΟΣ ΓΗ


 
θα μας βρείτε και στο pinterest
 
λέξεις- φωτό Ιωάννα Υποδηματοπούλου
 
ΚΤΗΜΑ ΠΟΥΛΤΣΙΔΗ

ΚΑΡΥΟΣ ΓΗ

CHARDONNAY- SAUVIGNON BLANC

ΛΕΥΚΟΣ ΞΗΡΟΣ ΕΠΙΤΡΑΠΈΖΙΟΣ ΟΙΝΟΣ 12%

 

 Ο γεωπόνος με ειδικότητα στην φυτοπροστασία και την εδαφολογία Χρήστος Πουλτσίδης έπειτα από χρόνια εργασίας στις εδαφοαναλύσεις σε όλη την Ελλάδα, γυρίζει στην πατρίδα του την Λάρισα και συγκεκριμένα στο χωριό Νέες Καρυές, όπου το 1998 ξεκινά να καλλιεργεί 5 στρέμματα, με 22 διαφορετικές ελληνικές και ξένες ποικιλίες, για παραγωγή λευκού και ερυθρού οίνου. Σκοπός του εγχειρήματος αυτού, ήταν η εξακρίβωση της δυνατότητας προσαρμογής όλων των ποικιλιών στο μικροκλίμα.

 Το 2006, δημιουργούνται οίνοι είτε μονοποικιλιακοί, είτε χαρμάνια, απόσταξη της καταγραφής της προόδου των ποικιλιών στο έδαφος της περιοχής. Ένας αμπελώνας 26 στρεμμάτων, μοιράζεται για την παραγωγή βιολογικών προϊόντων.

  Η ονομασία «Κάρυος Γη», δηλώνει τον τόπο που γεννά τον οίνο, δείχνοντας την αγάπη στην ιδιαίτερη πατρίδα του γεωπόνου.  Το λευκό του κτήματος, είναι μια συνένωση του chardonnay μαζί με το Sauvignon blanc, όπου δοκιμάζοντας το σε ένα ποτήρι τύπου Chardonnay, θα ανακαλύψουμε το υποκίτρινο χρώμα του με τις πρασινωπές ανταύγειες του. Έντονο φρουτώδες άρωμα που παραπέμπει σε εσπεριδοειδή, εξωτικά φρούτα, βούτυρο, ψωμί, μυρωδικά, πράσινο μήλο, με έντονη οξύτητα αλλά όχι ενοχλητική, και ευχάριστη σχετικά σύντομη επίγευση.

 Σερβίρεται στους 10 °C μαζί με σπιτική πίτα, ζυμαρικά, πουλερικά, και τυριά. Κυκλοφορεί στην Λάρισα στην συσκευασία των 750 ml  και 187 ml γύρω στα 7 € και 2€ αντίστοιχα, οπότε αν τα θέλετε αναζητήστε τα.

Καλές Οινικές Απολαύσεις!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ο καθενας μας είναι σκηνοθέτης αυτου του άρθρου. δωσε την εικόνα σου με λέξεις