Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

ΚΤΗΜΑ ΟΙΝΟΓΕΝΕΣΙΣ ΔΕΚΑ 2009 ΛΕΥΚΟΣ ΞΗΡΟΣ ΟΙΝΟΣ


 
θα μας βρείτε και στο pinterest
 
 
κείμενο- φωτογραφία Ιωάννα Υποδηματοπούλου
 
 
Κτήμα Οινογένεσις

ΔΕΚΑ 2009

Sauvignon Blanc, Ugni Blanc, Semillon

ΠΓΕ Μακεδονίας

Λευκός Ξηρός Οίνος 12% vol

 

Φέτος ο «χάρτης των γεύσεων» , που είναι ένα μεγάλο οινικό γεγονός για την Θεσσαλονίκη, κλείνει τα δέκα του χρόνια. Αξίζει την στήριξη όλων μας, ώστε να γνωρίσουμε καλά ελληνικά κρασιά, και να συνεχίσουμε να έχουμε καλές δουλειές.

 Τα τελευταία πέντε χρόνια που παρευρίσκομαι από την αρχή ως το τέλος της εκδήλωσης, έχω ανακαλύψει κρασιά και ανθρώπους, που κάλλιστα παίρνουν δέκα.

 Την πρώτη δική που πενταετή παρουσία και τα δέκατα γενέθλια της εκδήλωσης, ήθελα να έχουν άρωμα φρούτων και χρώμα λευκό. Να την πλαισιώνουν ανταύγειες χρυσές, και να είναι μια προσπάθεια με αρκετή διαύγεια. Μια οινοποίηση η οποία, μέσα από ένα ποτήρι τύπου Chardonnay, θα σε μαγέψει από την λεπτή «μύτη», με φινετσάτα αρώματα και με το γεμάτο «σώμα» που έχει ισορροπία της οξύτητας με την τραγανότητα του.

 Μια πρόταση όπου τα εσπεριδοειδή με κυρίαρχο το μανταρίνι, δεν θα σε αφήνει να ξεχάσεις τις εικόνες του φθινοπώρου, και θα σε κάνει να θέλεις να το έχεις για όλες τις ώρες σου.

 Μετά από παλαίωση σε βαρέλια τριών διαφορετικών τύπων, προκαλεί τον καθέναν, να βρει προσωπικά για τα γούστα του, πόση πολυπλοκότητα και πλούτο αρωμάτων έχει. Με τα μυρωδικά, την γη, το πράσινο μήλο και το αχλάδι να ακολουθούν για αρώματα, σίγουρα θα βρεις την γεύση του αρκετά νόστιμη τόση ώστε να δικαιολογείς το όνομά του.

 Ο οινολόγος Μπάκης Τσάλκος, δημιούργησε την σειρά ΔΕΚΑ, όπου το λευκό του 2009 που γευόμαστε, αποτελεί την πρόταση για συνοδεία πουλερικών, ζυμαρικών με λευκή σάλτσα, οστρακοειδή και πλούσια ψάρια. Στους 10 °C, διαπιστώνεις την μακρά και δυνατή επίγευση και την συμβολή των βαρελιών, για το τελικό αποτέλεσμα.

 Με 18 € αξίζει φέτος αυτήν την επετειακή χρονιά της εκδήλωσης να την αρωματίσετε με Δέκα 2009.

Τι λες; Το ρισκάρεις;

 

Καλές Οινικές Απολαύσεις!!!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ο καθενας μας είναι σκηνοθέτης αυτου του άρθρου. δωσε την εικόνα σου με λέξεις