Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Οινοποιείο Λαυκιώτη Μοσχοφίλερο Λαυκιώτη 2011


 
Θα μας βρείτε και στο pinterest
 
λέξεις- φωτό Ιωάννα Υποδηματοπούλου.
 
Οινοποιείο Λαυκιώτη

Μοσχοφίλερο Λαυκιώτη 2011

Μοσχοφίλερο

ΠΓΕ Πελοποννήσου 11,5%.

 Τρία πουλιά με περίμεναν σε αυτήν την ετικέτα και τότε θυμήθηκα πως σαν σύνθημα αυτού του οινοποιείο έχει « Η τέχνη στο κρασί». Κυριολεκτικά και μεταφορικά.

 Μια διάφανη φιάλη, με κύριο χρώμα το έντονο μπλε, μου κέντρισε το ενδιαφέρον. Το κρασί που έκλεινε μέσα της διάφανο, λευκό, σχεδόν κρυστάλλινο, που όταν είναι στο ποτήρι σου, φανερώνει σκούρες ανταύγειες. Αρωματικό και με την «χειραψία» σου δείχνει την έντονη οξύτητα του. Ανθισμένα λουλούδια, μπλέκονται γλυκά στην παρουσία εσπεριδοειδών και σε καλούν για δοκιμή.

  Με την είσοδο στο στόμα νιώθεις μια γεύση τριαντάφυλλου λευκού, γαρνιρισμένο με άχνη ζάχαρη. Η παρουσία της οξύτητας είναι έντονη και σχεδόν μεταλλική, αλλά δροσερή. Με λεπτό «σώμα» και μικρή επίγευση, είναι μια καλή πρόταση για συνοδεία θαλασσινών.

 Για να το γευτείτε καλό θα ήταν να είναι στους 10 βαθμούς, ώστε να είναι ζωντανά τα πουλάκια της ετικέτας, σε ένα ποτήρι young white, και σίγουρο πριν το δοκιμάσετε αφήστε το 5 λεπτά στο ποτήρι. Για τα 8 ευρώ που στοιχίζει, νομίζω πως  είναι ένα έργο τέχνης άξιο… πόσης!

Καλές Οινικές Απολαύσεις!!!

 

1 σχόλιο:

  1. Το περιγράφεις τόσο όμορφα που γίνεται προκλητικό!
    Το διάφανο μπουκάλι και η ετικέτα πρωτότυπη σύλληψη!
    Καλή μέρα κοριτσάκι καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ο καθενας μας είναι σκηνοθέτης αυτου του άρθρου. δωσε την εικόνα σου με λέξεις