Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ ΜΟΙΡΑΓΙΑΣ ΡΟΖΕ 2011


 
 
λέξεις- φωτό Ιωάννα Υποδηματοπούλου.

θα μας βρείτε και στο pinterest
 
ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ ΜΟΙΡΑΓΙΑΣ

ΜΟΙΡΑΓΙΑΣ ΡΟΖΕ 2011

ΦΩΚΙΑΝΟ – ΜΑΝΔΗΛΑΡΙΑ

ΟΙΝΟΣ ΡΟΖΕ ΞΗΡΟΣ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΟΣ 12%VOL

 

Υπάρχουν μέρη στην Ελλάδα, που δεν έχουν παράδοση στην καλλιέργεια αμπέλου. Διαμορφώνουν όμως τις βάσεις για να αποκτήσουν κάτι καλό. Το χωριό Γράμουσα, στις πλαγιές του, φιλοξενεί τα αμπέλια του οινοποιείου Μοιράγια, λίγο πιο έξω από την Σπάρτη. Από το 1925, όπου ο Βασίλειος Μοιράγιας έκανε την αρχή, εμφιαλώνονται σήμερα 3 οίνοι.

  Σήμερα θα γευτούμε το Ροζέ του κτήματος, σε ένα ποτήρι τύπου κλειστή τουλίπα. Θα σε κερδίσει με το τριανταφυλλί χρώμα του. Σχεδόν διάφανο. Με τις ανταύγειες του να παίζουν στις ιώδης αποχρώσεις. Λεπτό άρωμα στη «μύτη» σε προετοιμάζει για όσα θα ακολουθήσουν.

 Το Φωκιανό με την Μανδηλαριά, έχουν συν- οινοποιηθεί  , και δίνουν μια οξύτητα που μοιάζει σε αυτό που σου προκαλεί το ξύδι από το σταφύλι. Ούτε γλυκό, ούτε ξινό. Σου έρχεται μια ιδέα από βύσσινο, φρούτα του δάσους, βανίλια, καραμέλα, μέλι, κονιάκ, γλυκά μπαχαρικά, ενώ η δεξαμενή κάνει φανερή την ύπαρξή της. Το κεράσι και μια υπόνοια από καραμελωμένη ζάχαρη, το κάνουν πιο ενδιαφέρον. Εύκολα το λες καλό κρασί, για να συνοδέψει την παρέα σας ή τις σαλάτες σας, τα ζυμαρικά και καθημερινά φαγητά.

  «σώμα» που σε κάποια σημεία είναι πλαδαρό, μπορείς να το  ξεπεράσεις αυτό το σημείο και να μείνεις στην ισορροπία των δύο ποικιλιών.  Μαζί δημιουργούν ένα πιπεράτο πέρασμα στο κέντρο της γλώσσας, όπως και κατά την είσοδό του στο στόμα, μια γλυκιά εντύπωση. Με επίγευση κοντή και μικρή δόση οξύτητας στο τελείωμα, θα συνόδευε ωραία στους 10 βαθμούς δυνατά αλλαντικά.

  Είναι μια προσπάθεια που για να δοκιμαστεί, καλό είναι την γευτούν αρκετοί. Σκεφτείτε σαν επιλογή και αναζητήστε το σε Σπάρτη και Αθήνα με 6 ευρώ.

Εγώ να σας ευχηθώ…

Καλές Οινικές Απολαύσεις!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ο καθενας μας είναι σκηνοθέτης αυτου του άρθρου. δωσε την εικόνα σου με λέξεις