Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2012

CHOCOLAT 1955    Σήμερα θα σας ταξιδέψω όλους σε μια χώρα όπου θα θέλατε να ζείτε. Στην χώρα της σοκολάτας. Όπου όλα είναι βουτηγμένα, σε αυτόν τον μαύρο χρυσό, και τα κάνει να δείχνουν λαχταριστά.  Κάπως έτσι,  ξεκίνησε  το 1955 ο Κος Γεώργιος Θεοδωρίδης, ένας γνωστός παλαιός ζαχαροπλάστης της Ξάνθης, να ιδρύσει  ένα εργαστήριο ζαχαροπλαστικής παραδοσιακών προϊόντων, με γλυκά κουταλιού, καραμέλες, λουκούμια, στραγαλοκούφετα, μαντολάτα κ.α.  Μέσα στην τόση ζάχαρη, και στην καλή συνεννόηση με τον κόσμο, έγινε ένα ωραίο μαγαζί.  Στο πέρασμα των χρόνων η επιχείρηση εδραιώνεται ως σημείο αναφοράς πλέον στα ζαχαρώδη προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας.

Έγινε ένα γνωστό μαγαζί που όλοι το αγαπούσαν. Αυτό από μόνο του αποτελεί μια βαριά κληρονομιά. Που αν θέλεις να την συνεχίσεις, πρέπει ή να μην ρισκάρεις, ή να κάνεις ότι και η προηγούμενη γενιά. Όμως το 2009 την επιχείρηση αναλαμβάνει η νεότερη γενιά της οικογένειας: Ο Ευάγγελος Πλης και η σύζυγός του Ελένη Θεοδωρίδου, κόρη του ιδρυτή. Αυτό έδωσε νέα ώθηση στην επιχείρηση η οποία διαθέτει πλέον στην αγορά εκτός των παραδοσιακών και πιο σύγχρονα προϊόντα όπως cupcakes, cake pops,  macarons, χειροποίητα τρουφάκια κ.α.

Μπορεί να πείτεποιος τρέχει τώρα στην Ξάνθη για να το δει- όμως αξίζει στην επόμενη επίσκεψή σας στην πόλη αυτή να το θυμηθείτε. Το κατάστημα βρίσκεται στο κέντρο της Ξάνθης, 40μ. από την κεντρική πλατεία. Στεγάζεται σε παλαιό διατηρητέο χάνι, χτισμένο το 1880. Να ένας λόγος, να μην το προσπεράσετε. Μια γλυκιά παρουσία στο παρόν, δένει με το παρελθόν. Το ωράριό τους είναι: Δε-Τε-Πα-Σα 8,30-15,00  Τρ-Πε 8,30-14,30 & 17,30-21,30.

Ότι η τοπική κοινωνία μας στηρίζει, αξίζει να δείτε γιατί το κάνει. Η διαφήμιση με το στόμα είναι κάτι που προσέχουμε. Η στήριξη σε αυτό το μαγαζί γίνετε αφενός γιατί διατηρούνε αναλλοίωτη την ποιότητά τους και συνεχίζουνε να διαθέτουνε στην αγορά παραδοσιακά ελληνικά προϊόντα, αφετέρου για το πρωτοποριακό τους  πνεύμα να εισάγουμε συχνά νέα, μοντέρνα είδη. Για παράδειγμα, το Chocolat  είναι το πρώτο και μοναδικό Cupcake Store στην περιοχή της Ξάνθης. Άλλα περίφημα προϊόντα τους,  είναι το γλυκό κουταλιού σύκο και νεραντζάκι ανθός, τα φρεσκοψημένα στραγαλοκούφετα και τα χειροποίητα σοκολατένια τρουφάκια σε διάφορες γεύσεις.

Θέλω να ξέρετε πως αν εμείς την Ξάνθη την έχουμε κοντά και δεν πάμε, από όλο τον κόσμο έχουν έρθει εδώ, για να αγοράσουν από αυτό το μαγαζί. Προϊόντα τους έχουν ταξιδέψει σε μακρινούς προορισμούς: Από τη Γερμανία και τη Ν. Αφρική μέχρι την Αυστραλία και το Μαϊάμι της Φλόριντα. Αυτή την «οικουμενικότητα» εκφράζει και η επιλογή του ονόματος Chocolat για το μαγαζί τους. Αν αυτά τα χιλιόμετρα που έγιναν δεν σας πείθουν, τότε απλά δοκιμάστε τα γλυκά τους.

Κάτι τόσο καλό, είναι κρίμα να μην τον γεύεσαι στον χώρο που το παράγει. Έτσι ο επόμενος στόχος τους για το μέλλον, είναι η διαμόρφωση του καταστήματος με τέτοιο τρόπο, ώστε να μπορεί ο πελάτης να απολαμβάνει τα προϊόντα μας στο χώρο τους.
Αν θέλετε να δείτε την δουλειά τους μπορείτε να γίνετε μέλος στην σελίδα τους και να πείτε την γνώμη σας.

 

2 σχόλια:

  1. ένα πολύ όμορφο και γλυκό ζαχαροπλαστείο!! Μπράβο σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. οντως ειναι πολυ καλο ευχομαι να πηγαινετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ο καθενας μας είναι σκηνοθέτης αυτου του άρθρου. δωσε την εικόνα σου με λέξεις