Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Έκδοσις Πρώτη 2011


 
 
κείμενο- φωτό Ιωάννα Υποδηματοπούλου.
 
 
θα μας βρείτε και στο pinterest
 
 
Έκδοσις Πρώτη 2011

Sauvignon Blanc- gewürztraminer

Τ.Ο. Φλώρινας . Λευκός Ξηρός.

12,5% vol 750 ml.

 

Μέσα Οκτωβρίου, και ακόμα να κάνει  τον ανάλογο καιρό στην Θεσσαλονίκη. Τη φορά όμως που είχε λίγη ψύχρα, έμεινα σπίτι, χαλάρωσα, πήρα ένα βιβλίο, κράτησα μελαγχολική στάση, όμως κάτι μου έλειπε.

 Ίσως για να φέρω λίγη δροσιά παραπάνω, ίσως για να κρατήσω την υπάρχουσα, διάλεξα να συνοδέψω το διάβασμά μου, με ένα κρασί, φυσικά λευκό, αλλά από μια περιοχή, όπου η λέξη κρύο, είναι στις κυρίαρχες στο λεξιλόγιό της.

 Και αφού άφησα τις λέξεις να πλημμυρίσουν τον νου, ο ουρανίσκος γέμισε από οξύτητα και αρώματα. Με μια κομψή παρουσία στην ετικέτα, άνοιξα τον φελλό, και μαγεύτηκα με την πρώτη μυρωδιά. Όπως το βιβλίο σε τραβά από το εξώφυλλο και την ιστορία του, έτσι και αυτό όταν το έβαλα σε ένα ποτήρι τύπου Chardonnay, μου παρουσίασε ένα ωραίο αποτέλεσμα.

 Χρώμα ανοιχτό αχυρένιο, με έντονες χρυσοπράσινες ανταύγειες. Μπορεί να μην σε ενθουσιάσει από την αρχή, αλλά όταν το μυρίσεις, θα σου γεμίσει τα όσα κενά άφησε το χρώμα. Με κυρίαρχο το Sauvignon, τα αρώματα περιστρέφονται γύρω από τα εσπεριδοειδή, γκρέιπφρουτ, χόρτο, λεμόνι, Lime, αλλά η Αλσατική ποικιλία έδωσε άρωμα λίτσις και τριαντάφυλλου. Το έδαφος της Φλώρινας, έδωσε ωραία χαρακτηριστικά στην Αλσατική ποικιλία, και η ένωση των δυο τους έφερε την ισορροπία στην οξύτητα. Η ύπαρξη της δεξαμενής είναι υπαρκτή, αλλά μέσα στο στόμα, δεν είναι ενοχλητική.

 Όπως η κεντρική ιστορία στο βιβλίο, πρέπει να είναι ωραία γραμμένη για να σε κρατήσει, έτσι και το σώμα του κρασιού αυτού , ήταν υπαρκτό για να το χαρακτηρίσεις καλό. Ωραίο για τα δεδομένα της δουλειάς. Όσο για τον επίλογο του έργου, που πρέπει να είναι τόσο καλογραμμένος, όσο το υπόλοιπο βιβλίο, στο κρασί αυτό είναι σχετικά σύντομος, και η επίγευσή του έχει μια δόση από βρεγμένο γρασίδι.

 Όπως και να έχει ήταν μια καλή επιλογή για παρέα στο διάβασμα. Συνοδεύει όμως ψάρια, σαλάτες, λαχανικά και δοκιμάζετε στους 10 °C. Μην το αφήσετε πολύ στο ποτήρι, και αν το θέλετε μπορείτε να το βρείτε με 5,5 €.  Είναι τόσο καλό για να σας πεί…

Καλές Οινικές Απολαύσεις!!!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ο καθενας μας είναι σκηνοθέτης αυτου του άρθρου. δωσε την εικόνα σου με λέξεις