Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

HANDMADE POTTERY ART


Ο Γιώργος Ατσώνιος, ένας από τους πιο πολυβραβευμένους Σιφνιούς αγγειοπλάστες του Αμαρουσίου, γεννήθηκε σε ένα από τα ομορφότερα νησιά των Κυκλάδων, την Σίφνο, γνωστή για τα κεραμικά της εδώ και 200 χρόνια. Εκεί ξεκίνησε να μεταφέρει τις ιδέες του στον πηλό, μαθαίνοντας την τέχνη από τον πατέρα του Σίμο Ατσώνιο, ο οποίος δούλευε σε αγγειοπλαστείο στον όρμο Χερρονήσου, ένα μικρό χωριό της Σίφνου. Το 1956, ο Σίμος και ο Γεώργιος Ατσώνιος μετακόμισαν στο Μαρούσι, φτιάχνοντας το δικό τους εργαστήριο κεραμικής, το οποίο λειτουργεί μέχρι και σήμερα.
Εκεί ο Γεώργιος Ατσώνιος δίδαξε με τη σειρά του την κεραμική στα παιδιά του Μαρία και Σίμο, οι οποίοι συνεχίζουν την παράδοση με το ίδιο πάθος και την ίδια αγάπη στην τέχνη, εμπλουτίζοντάς την με νέες ιδέες στη φόρμα αλλά και τη διακόσμηση των κεραμικών που δημιουργούν στο εργαστήριό τους.

Εκτός από το Μαρούσι, έκθεση και πώληση των κεραμικών τους υπάρχει και στο λιμάνι Καμάρων στην Σίφνο, στο κατάστημα Περιστεριώνα, το οποίο λειτουργεί τους καλοκαιρινούς μήνες από το 1989.

FACEBOOK PAGE handmade pottery art

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ο καθενας μας είναι σκηνοθέτης αυτου του άρθρου. δωσε την εικόνα σου με λέξεις