Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

ΑΧΑΙΩΝ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΡΟΔΙΤΗΣ 2012


κείμενο- Φωτογραφία Ιωάννα Υποδηματοπούλου


Αχαιών οινοποιητική
Ροδίτης 2012
ΠΟΠ Πάτρας 13%vol

Πελοποννησιακά 2013, μια έκθεση που ευτυχώς συνεχίζεται στην Θεσσαλονίκη, και μια νέα οινική είσοδο στον σύνδεσμο ήρθε στον βορρά για να την δοκιμάσουμε. Δεύτερο τραπέζι της έκθεσης ήταν το κτήμα Αχαιών Οινοποιητική, όπου η Κατσικώστα Σωσάννα σου εξηγούσε όλες σου τις απορίες.
 Ας αναλάβω τον ρόλο του ξεναγού για να σου τα πω όλα από την αρχή. Το κτήμα βρίσκεται στο Αίγιο, όπου το έχει στα χέρια της η Τρίτη γενιά παραγωγών. Από το 2007 και μετά υπάρχει ένα μικρό οινοποιείο που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από μεγάλες μονάδες. Καλλιεργούν μοσχάτο, ροδίτη, σιδερίτη, cabernet sauvignon και όλα αυτά κοντά στην Αιγιαλεία.
Σήμερα διάλεξα να σου δείξω την φιάλη που γράφει ροδίτης απάνω. Σαν ποικιλία είναι υπεύθυνη για πολλά κρασιά επιτραπέζια και ΟΠΑΠ και δίνει τον καλύτερό της εαυτό όταν καλλιεργείτε πάνω από 350 μέτρα υψόμετρο.
Το συγκεκριμένο κρασί μπήκε σε ένα ποτήρι για νεαρά κρασία λευκά, και μας έδειξε το λεμονοπράσινο χρώμα του, με μια μύτη αρκετά αρωματική, με το λεμόνι και τα λευκά άνθη να κυριαρχούν. Με σώμα που θέλει δουλειά, αλλά που η οξύτητα μαζί με τα αρώματα μπλέκονται ωραία. Ένα πάντρεμα των εσπεριδοειδών, του μήλου, και των φυτικών αρωμάτων, όπου στο στόμα χαρίζουν μια δροσιά και στο τελείωμά του με την σύντομη επίγευση μια ιδέα από χορτάρι και λευκά άνθη. Ευχάριστο και δροσερό συνοδεύει στους 10 Cº ζυμαρικά, κοτόπουλο στο φούρνο, σαλάτες χειμερινές, σκληρά τυριά.
Μια επιλογή για το καθημερινό τραπέζι σας, όπου έκανε τόσο μεγάλο ταξίδι για να έρθει στον Βορρά μόνο για όσους το διαλέξουν. Ας του δώσουμε μια ευκαιρία για…


Καλές Οινικές Απολαύσεις!!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ο καθενας μας είναι σκηνοθέτης αυτου του άρθρου. δωσε την εικόνα σου με λέξεις