Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΗ - ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΓΗΣ




Η Οργάνωση Γη είναι μια ελληνική μη κερδοσκοπική μη κυβερνητική οργάνωση που δημιουργήθηκε για να δώσει απαντήσεις σε σύγχρονους προβληματισμούς που αφορούν την κοινωνία και το περιβάλλον.
Έχουμε σκοπό να δράσουμε εκπαιδευτικά καλλιεργώντας την έννοια της Περιβαλλοντικής Κοινωνικής Νοημοσύνης (Environmental Social Intelligence – ESI). Η έννοια της Περιβαλλοντικής Κοινωνικής Νοημοσύνης, όπως την εννοούμε και θέλουμε να την αναπτύξουμε, αναφέρεται στην ικανότητα του ανθρώπινου πολιτισμού να προχωρεί δημιουργικά διαφυλάσσοντας τις πηγές του περιβάλλοντος του και αξιοποιώντας τις απεριόριστες δυνατότητες που προκύπτουν από την ανάπτυξη της συλλογικής ευφυΐας. Περιλαμβάνει κάθε στοιχείο που μπορεί να βοηθήσει τον πολιτισμό μας να ανταποκριθεί δημιουργικά και αποτελεσματικά προς το μέλλον του.
Στην πορεία πραγματοποίησης του οράματος μας, αναπτύσσουμε το Κέντρο της Γης το οποίο λειτουργεί ως ορμητήριο για τη συνολική δραστηριότητα της Οργάνωσης Γη. Σκοπός του Κέντρου της Γης δεν είναι μια ακόμη δραματοποιημένη παρουσίαση των σημερινών κοινωνικό – περιβαλλοντικών προβλημάτων, αλλά να εμπνεύσει αυτοπεποίθηση στους ανθρώπους ώστε να μπορέσουν να απολαύσουν ξανά την φύση, να ανακτήσουν τον σεβασμό τους για αυτήν και, κυρίως, να δρουν για την προστασία της και για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής τους.

facebook page www.ogi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ο καθενας μας είναι σκηνοθέτης αυτου του άρθρου. δωσε την εικόνα σου με λέξεις