Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

ΚΤΗΜΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ CABERNET SAUVIGNON 2007



φωτό κείμενο ΙΩΑΝΝΑ ΥΠΟΔΗΜΑΤΟΠΟΥΛΟΥ


ΚΤΗΜΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
CABERNET SAUVIGNON 2007

Τ.Ο. ΠΑΓΓΑΙΟΥ

Το κτήμα Χατζηγεωργίου, έχει παράδοση 60 χρόνων. Από το 2006, η διοίκηση ανήκει στα χέρια της τρίτης γενιάς και με σταθερούς ρυθμούς αναπτύσσεται κρατώντας σταθερή την ποιότητα.

Ο νεότερος Βασίλης Χατζηγεωργίου με την γυναίκα του Rae, έφτιαξαν ένα επισκέψιμο οινοποιείο, για όσους θέλουν να δουν την δουλειά τους από κοντά. Ενώνοντας παράδοση και τεχνολογία, προσφέρουν την δουλειά τους σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Με βάση τους την Κάρυανη Καβάλας, προσέχουν τους βιολογικούς, ηλιόλουστους αμπελώνες τους, οι οποίοι έχουν καλή στράγγιση, κανονική σε περιεκτικότητα ασβέστιο, και αύρα θαλασσινή. Το σύγχρονο οινοποιείο δέχεται τον μούστο και 3 τελικά προϊόντα παράγονται με φροντίδα.
Φτάνοντας στην ώρα της δοκιμής, διάλεξα ένα ερυθρό. Σπάνιο για μένα. Με το άνοιγμα του μπουκαλιού, σε κερδίζει γιατί ο φελλός έχει κρατήσει τα αρώματά του κρασιού και σε προδιαθέτει για μια καλή συνέχεια.
Το ποτήρι γεμίζει έως την μέση με ένα έντονο κόκκινο χρώμα με σκούρες ανταύγειες. Ένα αρωματικά δυνατό κρασί, με στοιχεία από την 12μηνη παραμονή του στα δρύινα γαλλικά και αμερικανικά βαρέλια. Αυτό που ξεχωρίζει στα αρώματα είναι οι ξηροί καρποί και τα ερυθρά φρούτα να κυριαρχούν. Αρκετά ταννικό που μπορεί να διορθωθεί με την παλαίωση που κρατά έως και 6 χρόνια. Σώμα γεμάτο με αρώματα σοκολάτας και καπνού. Επίγευση δυνατή και με καλή διάρκεια.
Συνοδεύει στους 17 βαθμούς τυριά ωρίμανσης και κρέατα στην σχάρα. Μπορείτε να το βρείτε με 13 ευρώ.

Καλές οινικές απολαύσεις!!!

2 σχόλια:

  1. Καλό μήνα, Ιωάννα. Να είσαι καλά και καλό Φθινόπωρο. Με επιτυχίες σε κάθε τομέα της ζωής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. γερασιμε ελπιζω να πιασει η ευχη σου και να ηρεμησω για να δημιουργησω

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ο καθενας μας είναι σκηνοθέτης αυτου του άρθρου. δωσε την εικόνα σου με λέξεις