Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

ΚΤΗΜΑ ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΕΧΡΗΣ ΓΕΝΕΣΙΣ 2011


 
 θα μας βρείτε και στο  pinterest
 
κείμενο - φωτογραφία Ιωάννα Υποδηματοπούλου.
 
 
Κτήμα Στέλιος Κεχρής

Γένεσις 2011

Ροδίτης Sauvignon blanc

ΠΓΕ Μακεδονίας Λευκός Ξηρός Οίνος.

12,5% αλκοολικός τίτλος.

 

Η οινική ιστορία του Κτήματος Κεχρή, ξεκινάει από το 1911 από τον Ευάγγελο Κεχρή. Σήμερα έχουμε φτάσει στην τέταρτη γενιά οινοποιών αυτής της οικογένειας, με νέα σχέδια, αλλά και πίστη στην παράδοση. Με έδρα το Καλοχώρι Θεσσαλονίκης, παράγει μερικά καλά «μυστικά». Η κάθε νέα δημιουργία του είναι μια «γένεσις», με χρώμα «κεχριμπάρι», και πολλά «δώρα από το πεύκο», για να πάει καλά η « τέταρτη διάσταση».

 Ξεκινώντας από τα λευκά, μια απλή και συνάμα ιδιαίτερη επιλογή, αποτελεί ο λευκός ξηρός οίνος «ΓΕΝΕΣΙΣ» που αποτελείτε από Ροδίτη και Sauvignon blanc. Όταν το κοιτάξτε, θαυμάστε την όμορφη φιάλη των 500 Ml, που είναι σαν μικρή σταγόνα, με κομψή ετικέτα, και τα 750 ml, με απλή ετικέτα που σε βοηθά να καταλάβεις τι έχεις διαλέξει. Για αυτή την δοκιμή μπορούμε να διαλέξουμε ένα ποτήρι τύπου Young white, για να μας δώσει, ότι καλύτερο μπορεί αυτό το κρασί.

 Με την παρουσία του στο ποτήρι, μπορούμε να μαγευτούμε με το απαλό πρώτο άρωμα που σου χαρίζει. Ένα απαλό χρώμα, διάφανο, με απαλές χρυσές ανταύγειες στα πλάγια, σε προσκαλεί να το γευτείς. Σε αρπάζει από την «μύτη», γιατί είναι κομψή και η πρώτη αφορμή για να το γευτείς. Με την είσοδο στο στόμα, αντιλαμβάνεσαι τις γεύσεις από μήλο, εξωτικά φρούτα, βανίλια, όλες μαζί σε γλυκιά και σωστή ισορροπία με την οξύτητα. Μια όμορφη επίγευση, είναι αυτή που κυριαρχεί με τις νότες των φρούτων.

 Για να βγει αυτό το αποτέλεσμα όμως, οι ποικιλίες τρυγιούνται ξεχωριστά, για να ακολουθηθεί η ψυχρή προζυμωτική εκχύλιση και ζύμωση στις δεξαμενές, σε ελεγχόμενη θερμοκρασία.

 Μπορείτε να το δοκιμάσετε με σαλάτες, λευκά τυριά και λευκά κρέατα. Μια άλλη πρόταση είναι να το γευτείτε είτε με φρούτα, είτε μόνο του.

 

Καλές Οινικές Απολαύσεις!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ο καθενας μας είναι σκηνοθέτης αυτου του άρθρου. δωσε την εικόνα σου με λέξεις